Στις αυξημένες μεταναστευτικές πιέσεις, τον ρόλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων της χώρας από το Λιμενικό Σώμα, αναφέρθηκε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Βασίλης Κικίλιας, σε συνέντευξή του στον Real FM.
«Αυτοί οι κύριοι των Βρυξελλών ή όπου και αν βρίσκονται, που έχουν να δουν θάλασσα καμιά εικοσαριά χρόνια, ή τη βλέπουν με το κιάλι, με τα κουστούμια, τις γραβάτες τους και τα ποσέτ τους, αν θέλουν να καταλάβουν περί τίνος πρόκειται, ας έρθουν να τους πάω εγώ με τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, στις επιχειρήσεις που γίνονται στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο. Να μη μας κουνάνε το δάχτυλο και να προσέχουν πάρα πολύ όταν μιλάνε για τον τρόπο με τον οποίο, εμείς οι Έλληνες, υπερασπιζόμαστε τα ευρωπαϊκά σύνορα» τόνισε ο υπουργός, σημειώνοντας ότι, ενώ οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος υπηρετούν με αυταπάρνηση -και με αρχικό μισθό αξιωματικού να κυμαίνεται μεταξύ 940 και 980 ευρώ- την πατρίδα, παλεύοντας καθημερινά στο Αιγαίο με 7, 8 και 9 μποφόρ, σώζοντας χιλιάδες ανθρώπινες ζωές και προστατεύοντας τα θαλάσσια σύνορα της χώρας, κάποιοι επιλέγουν να στρέφουν τα πυρά τους προς το Λιμενικό, «αντί να καταγγέλλουν τους σύγχρονους λαθρέμπορους και όσους τους υποβοηθούν, παίζοντας τον ρόλο των ανθρωπιστών, όπως ορισμένες ΜΚΟ, που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας».
Προσέθεσε, επίσης, ότι «οι επιχειρήσεις του ΛΣ γίνονται με κανόνες ασφαλείας και πρωτόκολλα που ισχύουν για όλους, με εντιμότητα απέναντι στην ελληνική κοινωνία και στους γείτονές μας, αλλά πολύ αυστηρά και σκληρά απέναντι στους σύγχρονους δουλέμπορους, σε μια μπίζνα εκατομμυρίων, για μην πω δισεκατομμυρίων, δολαρίων».
Ο υπουργός ανέδειξε, επίσης, τη νέα πηγή ανησυχίας που είναι οι ροές από τη Λιβύη, λόγω της αστάθειας στην ευρύτερη περιοχή. «Έχουμε ροές οι οποίες παρατηρούνται, πλέον, στο ανοιχτό πέλαγος, στη Μεσόγειο κάτω από την Κρήτη, στη Λιβύη, στο Λιβυκό πέλαγος. Δυστυχώς, έχουμε βάρκες που έρχονται καθημερινά με μεγάλο κίνδυνο για τη ζωή των ανθρώπων και φτάνουν στα παράλια της Κρήτης» είπε ο κ. Κικίλιας, επισημαίνοντας ότι σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εξωτερικών και Μετανάστευσης, η κυβέρνηση επιδιώκει συνεννόηση με τη Λιβύη, προκειμένου να περιοριστούν οι ροές την καλοκαιρινή περίοδο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Νέος ΚΟΚ: Πάνω από 14.000 έλεγχοι της Τροχαίας στην Αττική το τριήμερο 12 έως 15 Σεπτεμβρίου
- Λόγια από την Φινλανδία αμφισβητούν το αφήγημα του ΝΑΤΟ που οδηγεί την Ευρώπη σε πόλεμο
- Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. στις φυλακές Κορυδαλλού – Τι εντόπισαν οι αστυνομικοί
- Ο Μητσοτάκης συνεχάρη τον Βασίλη Σπανούλη
- Κικίλιας για μεταναστευτικό: «Καθημερινή μάχη των λιμενικών στα θαλάσσια σύνορά μας»
- Oreshnik: Μία ρωσική… υπενθύμιση στους Δυτικούς που θέλουν πόλεμο, video
- Συγχαρητήρια ανάρτηση του πρωθυπουργού για την κατάκτηση του αργυρού μεταλλίου από τον Εμμανουήλ Καραλή
- Κόντεψε να… αυτοπυρποληθεί για τις ανάγκες «βίντεο κλιπ», video
- Ιταλός ΥΠΑΜ: «Δεν είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε ενδεχόμενη ρωσική επίθεση»
- «Διαγράφοντας το κακό»: Έσβησαν υβριστικό σύνθημα για τον δεξιό Κερκ στο Τέξας, video
Κύρια Θέματα

















