Ν/σ για ομόφυλα ζευγάρια: Διψήφιος ο αριθμός των «ανταρτών» στη ΝΔ

Μία εβδομάδα τριγμών διανύει η κυβέρνηση, με το Μαξίμου να θέλει να...ξεμπερδέψει με ακόμα έναν «βραχνά».

Με δεδομένο ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων τους δεν βλέπουν με καλό μάτι το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας καλούνται σε ένα περίπου 24ωρο να ψηφίσουν για το σχετικό νομοσχέδιο.

Το ν/σ με τον τίτλο «Ισότητα στον πολιτικό γάμο, τροποποίηση του αστικού κώδικα και άλλες διατάξεις», αναμένεται να περάσει με τις ψήφους της αντιπολίτευσης.

Μάλιστα η σχεδόν τρίμηνη συζήτηση για το θέμα του γάμου και της τεκνοθεσίας των ομόφυλων ζευγαριών έχει κάνει ξεκάθαρο πως κόμματα εξ αριστερών της ΝΔ (βλ. ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Πλεύση Ελευθερίας, Νέα Αριστερά) πρόκειται να λειτουργήσουν ως «μαξιλαράκι» για το Μαξίμου.

Ειδάλλως θα έβλεπε τα «κουκιά» να μην…βγαίνουν, καθώς υπολογίζεται πως 40-50 βουλευτές δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Αυτός ο αριθμός (κατά προσέγγιση πάντα κάθώς δεν έχουν ανοίξει και οι 158 βουλευτές τα χαρτιά τους) είναι σαφώς πιο μειωμένος από τους 90-100 που λογίζονταν ως…«αμφίβολοι» λίγους μήνες πριν.

Από τους 40-50, 16 είναι οι «γαλάζιοι» βουλευτές που έχουν δηλώσει ανοικτά ότι θα πουν «όχι» στο νομοσχέδιο. Σημαντικός αριθμός βουλευτών θα επιλέξει τον δρόμο της αποχής.

Επομένως τα «ναι» εκτιμάται πως θα κινηθούν κοντά ή και λίγο πιο πάνω από τον αριθμό 100. Και εκεί έρχεται να προστεθεί η…συνεισφορά δεκάδων βουλευτών από την αντιπολίτευση.

Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η τοποθέτηση του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, καθώς και το τι «γλώσσα» θα χρησιμοποιήσει ενώπιον της εθνικής αντιπροσωπείας.

Ο ίδιος είναι από τα πρώτα πρωτοκλασάτα στελέχη της ΝΔ (μαζί με τον Μάκη Βορίδη) που από την πρώτη στιγμή εξέφρασαν την αντίθεσή τους ως προς τη φύση του νομοσχεδίου.

intime photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί