Ν/σ για ιδιωτικά πανεπιστήμια: Συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ – Κατάληψη και στο ΑΠΘ

Σε συμβολική κατάληψη της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ προχώρησαν το πρωί της Πέμπτης (07.03.2024) οι φοιτητικοί σύλλογοι Αθήνας, με αφορμή το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Οι φοιτητές του ΕΚΠΑ με την κατάληψη αντιτίθενται στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ιδωτικά πανεπιστήμια η οποία ψηφίζεται αύριο στη Βουλή.

Σε συμβολικό αποκλεισμό κεντρικών εισόδων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησαν και φοιτητές του ΑΠΘ στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους ενόψει της ψήφισης του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Συγκεκριμένα από νωρίς το πρωί, οι φοιτητές, κρατώντας πανό που αναγράφουν συνθήματα κατά της λειτουργίας μη κρατικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, συγκεντρώθηκαν μπροστά από τις μπάρες ελέγχου της διόδου οχημάτων από τον κεντρικό δρόμο του campus, στο ύψος των οδών Εγνατίας αλλά και Αγίου Δημητρίου, καθώς και σε εισόδους περιμετρικά του πανεπιστημίου.

Η κινητοποποίηση πρόκειται να ολοκληρωθεί στις 12 το μεσημέρι, οπότε οι φοιτητές θα πραγματοποιήσουν πορεία στο κέντρο της πόλης, με σημείο συγκέντρωσης την πλατεία Καμάρας.

(με πληροφορίες από newsit. gr / Photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί