Ν/σ Αναδυόμενες τεχνολογίες: Ψηφίστηκε επί της Αρχής στη Βουλή

Με τις θετικές ψήφους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ ψηφίσθηκε επί της αρχής στην Ολομέλεια το σχέδιο νόμου του Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης «Αναδυόμενες τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών,

ενίσχυση της ψηφιακής διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις». Αντίθετα ΚΚΕ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 το καταψήφισαν.

Η υπουργική τροπολογία για την Εθνική Πύλη Αναπηρίας, την Κάρτα Αναπηρίας και τα ηλεκτρονικά ΚΕΠΑ ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και Ελληνική Λύση, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ 25 δήλωσαν «παρών».

Επίσης ψηφίσθηκε από ΝΔ, ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ η υπουργική τροπολογία με διατάξεις που αφορούν: Την Ηλεκτρονική χορήγηση βεβαίωσης νοσηλείας ή εξέτασης ασθενούς στα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας Τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας “myanarrotikes.gov.gr.

Τον μοναδικό κωδικό έγκρισης έργου. Την καταστροφή εντύπων εγγράφων κατόπιν μικροφωτογράφησης.

Την παροχή υποστήριξης για υπηρεσίες της Ενιαίας Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης. Την έγκριση υπηρεσιών συμφωνημένου επιπέδου για πληροφοριακά συστήματα με οριζόντιο χαρακτήρα. Την υποχρέωση ενημέρωσης για πόρους κυβερνητικών νεφών. Για υπηρεσίες δυσλειτουργικότητας προς παρόχους υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών καθώς και ρυθμίσεις σχετικά με την ταυτοποίηση χρηστών κινητής τηλεφωνίας.

Την παραπάνω τροπολογία καταψήφισε το ΚΚΕ ενώ ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 δήλωσαν «παρών».

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί