Ειδικότερα, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Παρασκευή 27 Ιουνίου 2025 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), οι υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν μέχρι και σήμερα Παρασκευή (27-06-25) στη χώρα μας, ενώ από το απόγευμα προβλέπονται στη βόρεια Ελλάδα κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες, που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από πολύ ισχυρούς ανέμους (μπουρίνια).
Συγκεκριμένα:
Α. Η θερμοκρασία σήμερα θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 41 βαθμούς και στη νησιωτική χώρα τους 36 με 38 βαθμούς Κελσίου. Αύριο Σάββατο (28-06-25) η θερμοκρασία θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς και την Κυριακή (29-06-25) δεν θα ξεπεράσει τους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου.
Β. Ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλωθούν από σήμερα το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία και από το βράδυ στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Παύση των ισχυρών φαινομένων αναμένεται τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (28-06-25).
Γ. Οι άνεμοι από το Σάββατο (28-06-25) σταδιακά θα ενισχυθούν σε όλη τη χώρα και την Κυριακή (29-06-25) θα φτάνουν έως 9 μποφόρ στις περιοχές Κυκλάδων, Κρήτης, Δωδεκανήσων και νησιών Ανατολικού Αιγαίου και έως 8 μποφόρ στην Εύβοια, την Αττική και την Ανατολική Πελοπόννησο.
Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr, (www.oldportal.emy.gr)
Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.
Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων και την επικράτηση υψηλών θερμοκρασιών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κυβερνητικά στελέχη για τις σημερινές αναφορές του Κώστα Καραμανλή
- Παρέμβαση Καραμανλή: Τι δήλωσε για θεσμούς και Δικαιοσύνη
- Γλυφάδα: Το διαδραστικό σιντριβάνι στην Τερψιθέα εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – Δείτε εικόνες
- Ό,τι έκαναν στην Ελλάδα τα «λούζονται» και άλλοι! Σε κρίσιμο σημείο η Γαλλία και όχι μόνο
- Η άσκηση Green Bridge 2025 πραγματοποιήθηκε στον εναέριο χώρο της Βουλγαρίας και της Ελλάδας
- N. Κακλαμάνης στην εκδήλωση προς τιμήν της Άννας Ψαρούδα-Μπενάκη: «Σύμβολο ισότητας, έφερε ηχηρή επανάσταση…»
- Απάτη “μαμούθ” σε βάρος του ΕΦΚΑ μέσω εταιρειών ρούχων: Πάνω από 2 εκατ. ευρώ η ζημιά – 6 συλλήψεις, vid
- Σε διακοπές ρεύματος στην Ουκρανία αναγκάζεται το Κίεβο
- Άναυδη οικογένεια στο Τέξας! Έπεσε στο αγρόκτημά τους τεράστιος εξοπλισμός της NASA, vid
- ΝΑΤΟ: Το Βίλνιους ξεπερνά το όριο του 5% του ΑΕΠ για την άμυνα – Πού οδηγούνται τα κράτη του Βορρά;