Μπογδάνος: «Η απόφαση ήταν πολιτική. Υπήρχαν τρόποι να κηδευτεί με ευπρέπεια ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος»

Ο πρόεδρος του «ΠΑΤΡΙΔΑ» και ανεξάρτητος βουλευτής Α' Αθηνών, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και ο διευθυντής σύνταξης του in.gr, Βασίλης Κανέλλης μίλησαν στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» για την απόφαση της κυβέρνησης να κηδευτεί ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος ως ιδιώτης και όχι με τιμές αρχηγού κράτους.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τοποθετήθηκε χθες αναφορικά με την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, δηλώνοντας πως θα έπρεπε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους.

«Κανείς δεν εγείρει το ζήτημα εάν έχουμε ή δεν έχουμε βασιλεία. Απλά η ασέβεια και η παράβαση των κανόνων δεν ήταν ανάγκη να σημειωθούν σε μία τόσο υψηλή περίσταση. Πρώην αρχηγός κράτους, ο οποίος είναι συνταγματικός, σύννομος και νόμιμος αρχηγός κράτους κηδεύεται με τιμές αρχηγού κράτους, αυτό λέει το πρωτόκολλο» είπε ο κ. Μπογδάνος μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega».

Σημείωσε μάλιστα, πως στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήθελε να κηδεύσει τον τέως βασιλιά με τιμές αρχηγού κράτους, είχε και άλλες εναλλακτικές.

«Θα μπορούσε να ταφεί με δημοσία δαπάνη, τόσοι πολιτικοί έχουν ταφεί έτσι…θα μπορούσε να ταφεί με τιμές Ολυμπιονίκη…με στρατιωτικές τιμές, ήταν στρατιωτικός, ήταν στον στρατό ξηράς, ήταν απόφοιτος της σχολής Ναυτικών Δοκίμων» εξήγησε ο ίδιος.

«Η απόφαση ήταν πολιτική, υπήρχαν τρόποι να κηδευτεί με ευπρέπεια» συμπλήρωσε ο κ. Μπογδάνος.

mega/scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί