Σοβαρά προβλήματα με τις συχνότητες στον ελληνικό εναέριο χώρο καταγράφονται εδώ και λίγη ώρα με αποτέλεσμα την καθήλωση αεροσκαφών στα αεροδρόμια της χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες το ζήτημα παρουσιάστηκε σήμερα το πρωί λόγω προβλημάτων στις συχνότητες του Κέντρου Ελέγχου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας στις εγκαταστάσεις στη Διεύθυνση Κέντρων Ελέγχου Περιοχής Αθηνών και Μακεδονίας στο Ελληνικό που διαχειρίζεται την εναέρια κυκλοφορία στις αντίστοιχες περιοχές ευθύνης της.
Μέχρι στιγμής εξυπηρετούνται μόνο οι πτήσεις που είναι ήδη στον αέρα.
Η ΥΠΑ σε συνεργασία με την Cosmote επιδιώκουν να βρουν το πρόβλημα και να αποκαταστήσουν το δυνατόν συντομότερα την ομαλή λειτουργία του συστήματος, ενώ αναμένεται επίσημη ανακοίνωση από την ΥΠΑ.
Σύμφωνα με ενημέρωση του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών «λόγω τεχνικού θέματος στο σύστημα Εναέριας Κυκλοφορίας, όλες οι αφίξεις και αναχωρήσεις από και προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών αναστέλλονται προσωρινά».
Το πρόβλημα, σύμφωνα με πηγές της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας παρουσιάστηκε λίγο πριν τις 10.00 το πρωί με αποτέλεσμα να είναι καθηλωμένα στο έδαφος τα αεροσκάφη τόσο στο «Ελ. Βενιζέλος» όσο και σε άλλα αεροδρόμια της χώρας, καθιστώντας αδύνατες τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις.
Από το υπουργείο Μεταφορών τονίζουν πως κάποιες συχνότητες που εξυπηρετούν τις ανάγκες του FIR Αθηνών αντιμετωπίζουν πρόβλημα το οποίο διερευνάται μαζί με αρμόδιους εξωτερικούς φορείς. «Προκειμένου για την απόλυτη διατήρηση της ασφάλειας των πτήσεων, εξυπηρετείται μόνο μέρος των υπερπτήσεων, και έχουν τεθεί περιορισμοί στα ελληνικά αεροδρόμια» αναφέρουν ενώ έχει ήδη εκδοθεί σχετικό ΝΟΤΑΜ. Το θέμα τελεί υπό διερεύνηση και αναμένεται να υπάρξουν νεότερες ανακοινώσεις.
Ενδεικτικός είναι ο χάρτης στον οποία καταγράφεται ο… κενός από αεροπλάνα εναέριος χώρος πάνω από την Ελλάδα:
Major (unclear) issue in Greek FIR, airspace almost totally empty now (compared to two hours ago) pic.twitter.com/pzswxyUZNW
— avi scharf (@avischarf) January 4, 2026
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στις 12:00 οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τους αγρότες
- Κίνα-box office: Το 2025, χρονιά ορόσημο για τις ταινίες κινουμένων σχεδίων – Έσοδα ρεκόρ, άνω των 3 δις ευρώ
- Ο Τραμπ παγώνει κονδύλια άνω των 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων προς 5 πολιτείες που ελέγχουν οι διεθνιστές
- Οι Γερμανοί ψηφίζουν Σκόπελο ως τον κορυφαίο κινηματογραφικό προορισμό της Ευρώπης
- ΗΠΑ: Ο δράστης της επίθεσης στο πανεπιστήμιο Μπράουν ομολόγησε τις πράξεις του σε βίντεο
- «Τραγέλαφος» αυτό που υπεγράφη με τον Ζελένσκι στο Παρίσι
- Σέρρες: Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 16χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό 17χρονου
- Μιχαηλίδου: Η προτεραιότητα του δημογραφικού και οι παρεμβάσεις στο στεγαστικό
- Ρώσοι στρατιωτικοί και ο ΥΠΑΜ, Belousov, παρακολούθησαν τη Χριστουγεννιάτικη Λειτουργία, vid
- Το είδαμε κι αυτό! Ο Κιμ Γιονγκ Ουν οδηγάει… κλαρκ, vid









