«Με μεγάλη συγκίνηση απευθύνομαι, για πρώτη φορά, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού μας Κοινοβουλίου, ενός θεσμού, η αποφασιστικότητα του οποίου αποδείχθηκε ικανή να ξεκλειδώσει το αλβανικό κελί, όπου παρέμεινα για 16 μήνες», είπε ξεκινώντας την παρέμβασή του.
«Σήμερα, είμαι εδώ ως ένας μειονοτικός Έλληνας ευρωβουλευτής, που προέρχεται από ένα κράτος-μέλος της ΕΕ, αλλά γεννήθηκε σε μια χώρα που φιλοδοξεί να ενταχθεί στην ευρωπαϊκή οικογένεια. Δυστυχώς, όμως, αυτή η χώρα συνεχώς απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο αντί να το πλησιάζει», συνέχισε ο κ. Μπελέρης, αναφέροντας, επίσης, ότι «η σημερινή κατάσταση στην Αλβανία δείχνει το πώς οι μεταρρυθμίσεις μπορούν εύκολα να μετατραπούν σε “βόμβες ολοκληρωτισμού” στα θεμέλια ενός δημοκρατικού κράτους», όπως είπε.
«Αυτό έγινε και με τη χρηματοδοτούμενη -και από ευρωπαϊκούς πόρους- δικαστική μεταρρύθμιση», είπε και αμέσως προσέθεσε: «Η αλβανική κυβέρνηση κατέστησε πολλάκις βραχίονα της, την Δικαιοσύνη, κάτι το οποίο έκανε όχι μόνο στη δική μου περίπτωση, αλλά και στου αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και η Ένωσή μας έρχεται αντιμέτωπη τώρα με ένα οξύμωρο. Όσο πιο δεδομένη θεωρείται η στήριξή της στην ηγεσία του κ. Ράμα τόσο πιο έντονο γίνεται το αντιευρωπαϊκό αίσθημα στους πολίτες της χώρας».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Χρυσ. Μπίκατζικ/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Ο Ιππότης των Επτά Βασιλείων”: Δείτε το πρώτο τρέιλερ για τη νέα prequel σειρά του Game of Thrones
- Εκεί θα κριθούν τώρα πολλά για την συνέχεια
- Αλεξάνδρα Σδούκου: Η Νέα Δημοκρατία είναι ενωμένη, συσπειρωμένη και προσανατολισμένη στο έργο της
- Γάζα: Ο ηγέτης της Χαμάς ανακοίνωσε το τέλος του πολέμου
- Στη φυλακή ο κατηγορούμενος για τους πυροβολισμούς σε βάρος 38χρονου στη Δροσιά
- Η Κιμ Καρντάσιαν σε ρόλο έκπληξη – Μετά το πτυχίο στη Νομική γίνεται η σκληρή δικηγόρος σε σειρά, vid
- Χ. Δούκας: «Η ποδηλασία θεμέλιο της πράσινης και καθημερινής μετακίνησης στην Αθήνα»
- Ο Μόντι συνεχάρη τον Τραμπ για “ιστορική επιτυχία του ειρηνευτικού σχεδίου” στη Λωρίδα της Γάζας
- Μυτιλήνη: Χειροπέδες σε 28χρονο Έλληνα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και απάτες
- Σοκ στην Ιταλία: 25χρονη κατηγορείται πως δολοφόνησε τα δίδυμα παιδιά της, μόλις γεννήθηκαν