«Μπαρούτι» μυρίζει η Θεσσαλονίκη – Μπαράζ διαδηλώσεων: «Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» – Σοβαρά επεισόδια στο Δημαρχείο – ΒΙΝΤΕΟ

Αναμένεται ένα «εκρηκτικό» απόγευμα.

Όπως σημειώσαμε προηγουμένως (Δείτε ΕΔΩ) ισχυρότατες είναι οι αστυνομικές δυνάμεις που επιτηρούν κάθε σπιθαμή γύρω από το εκθεσιακό κέντρο της ΔΕΘ.

Λίγο μετά τις 6 ξεκίνησαν οι πρώτες προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας με αφετηρία διαφορετικά μέρη της Θεσσαλονίκης.

Θυμίζουμε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού θα αρχίσει στις 8 όπου και θα κορυφωθούν οι κινητοποιήσεις.

Κυριαρχούν τα συνθήματα κατά Μητσοτάκη

Είτε μιλάμε για συγκεντρώσεις κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών είτε για οτιδήποτε άλλο, κοινή συνισταμένη αποτελούν τα συνθήματα κατά της κυβέρνησης και ιδίως κατά του πρωθυπουργού:

https://twitter.com/i/status/1436721447372787716

Τεταμένη η ατμόσφαιρα γύρω από το Βελλίδειο καθώς οι πολίτες που επιχειρούν να προσεγγίσουν το κτίριο συνάντησαν την αντίδραση των αστυνομικών, με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση.

Οι διαδηλωτές παραμένουν στο σημείο φωνάζοντας συνθύματα εις βάρος της κυβέρνησης.

«Κάτω η χούντα του Μητσοτάκη» και το γνωστό πλέον «Μητσοτάκη Γ@….» φωνάζουν οι πολίτες που συγκεντρώθηκαν κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών:

«Βροχή» από μολότοφ και χημικά

Επεισόδια ξέσπασαν λίγο πριν τις 8 έξω από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης ανάμεσα σε αντιεμβολιαστές και δυνάμεις των ΜΑΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών που προσπάθησε να προσεγγίσει στο σημείο άρχισε να εκτοξεύει βόβες μολότοφ σε βάρος των αστυνομικών. Εκείνοι «απάντησαν» με ρίψη νερού από τον “Αίαντα” με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένταση.

Διαδηλώσεις και από την αριστερά

Συγκέντρωση και πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης πραγματοποιούν αυτή την ώρα εργατικά σωματεία, εκπαιδευτικοί, μέλη της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου.

Εκεί συμμετέχει και ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας:

Σε λίγη ώρα αναμένεται να ξεκινήσει και η πορεία με κατεύθυνση τα δυτικά, ενώ η Εγνατία παραμένει κλειστή και στα δύο ρεύματα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί