Σκληρή γραμμή είναι αποφασισμένη να ακολουθήσει η κυβέρνηση σε όσους επιχειρήσουν να κερδοσκοπήσουν, λόγω της ουκρανικής κρίσης.
Πληροφορίες αναφέρουν πως θα πέσει βαρύς πέλεκυς στους παραβάτες, αφήνοντας να εννοηθεί πως έρχεται μπαράζ προστίμων για αδικαιολόγητες ανατιμήσεις σε μια δύσκολη εποχή, όπου νοικοκυριά και επιχειρήσεις δοκιμάζονται από την έκρηξη του πληθωρισμού. Σπεύδουν μάλιστα να υπενθυμίσουν το πρόστιμο-μαμούθ ύψους 647 χιλ. ευρώ που επιβλήθηκε σε μεγάλη αλυσίδα σουπερμάρκετ για αισχροκέρδεια πριν από μερικά 24ωρα, υπονοώντας πως αυτό είναι μόνο η αρχή..
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Αδωνις Γεωργιάδης, με πρόσφατες δηλώσεις του προανήγγειλε πρόστιμα σε πρατήρια υγρών καυσίμων, προσθέτοντας πως οι έλεγχοι εντατικοποιούνται, ενώ αναφερόμενος στην σημερινή σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί υπό τον Πρωθυπουργό υπογράμμισε ότι λαμβάνοντας υπόψη την κλιματική κρίση, τον πόλεμο, αλλά και το γεγονός ότι Ρωσία και Ουκρανία είναι οι μεγαλύτερες σιτοπαραγωγές χώρες, πρέπει να υπάρχουν βραχυπρόθεσμες και μεσοπρόθεσμες παρεμβάσεις ώστε να υπάρχει πλήρης επάρκεια και μεγάλη παραγωγή με καλές τιμές από τους έλληνες παραγωγούς.
Ο Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ακόμη πως «ναι μεν υπάρχει μια διεθνής κρίση που ανεβάζει τις τιμές, όλοι το καταλαβαίνουμε αυτό, αλλά σε αυτό το κύμα και σε αυτή την κρίση δεν πρέπει κάποιοι να το θεωρήσουν ως μια ευκαιρία για να κερδίσουν περισσότερα χρήματα» και κατέληξε λέγοντας ότι «τώρα είναι η ώρα όλοι μας καλόπιστα, συντεταγμένα και ήρεμα να καταλάβουμε ότι ο κόσμος υποφέρει και άρα πρέπει να σεβαστούμε τα προβλήματα τα οποία έχει ο κόσμος».
cnn/ photo intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Για αυτό υπάρχει προσπάθεια από τους διεθνιστές να εξαπλωθεί ο πόλεμος στην Ευρώπη
- Πώς να φρεσκάρετε και να ανανεώσετε το σπίτι σας για το φθινόπωρο
- Το Ιράν έτοιμο να βρει μια δίκαιη λύση με τους Ευρωπαίους για το πυρηνικό του πρόγραμμα
- Δημοσκόπηση: Διατηρεί την πρωτιά η ΝΔ, δεύτερο το ΠΑΣΟΚ
- Κεφαλονιά: Σε πλήρη εξέλιξη η φωτιά στα Μεταξάτα – Ενισχύσεις και από Κυλλήνη
- Το ήπιο, το μέτριο και το δύσκολο σενάριο για την Ουκρανία
- Πέθανε ξαφνικά την ώρα του ρεπορτάζ ο καμεραμάν Γιώργος Παυλάκης, τον πρόδωσε η καρδιά του
- Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες κατασκευές γύρω από ελληνιστικό πύργο 2.300 ετών στην Πάρο
- Μητσοτάκης: «Με την Τουρκία θα επιδιώκουμε πάντα να έχουμε ανοιχτούς διαλόγους»
- Βραζιλία: Ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου πάσχει από νεφρική δυσλειτουργία, παραμένει στο νοσοκομείο