Μπακογιάννης: Αποκλείεται να κλείσουν τα φώτα στις γειτονιές της Αθήνας

Ο Δήμαρχος Αθηνών, Κώστας Μπακογιάννης, μίλησε για την ενεργειακή κρίση και το ενδεχόμενο να σκοτεινιάσουν οι δρόμοι της Αθήνας.

«Σε καμία περίπτωση. Το αποκλείουμε, γιατί το αποκλείει η ίδια η ζωή. Είναι δυνατόν να πάμε στον Άγιο Παντελεήμονα ή στα Θυμαράκια ή στην Άνω Κυψέλη και να κλείσουμε τα φώτα; Θυμίζω ότι φως και ασφάλεια στην Αθήνα ταυτίζονται. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να κάνουμε οικονομίες, και να πετύχουμε εξοικονόμηση. Δεν περιμέναμε τον Πούτιν ή τον πόλεμο στην Ουκρανία για να το κάνουμε», είπε αρχικά.

«Στην Αθήνα έχουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο που αντικαθιστούμε όλα μας τα φώτα, με LED. Πετυχαίνουμε οικονομίες που ξεπερνούν το 60% και ταυτόχρονα έχουμε καλύτερο φωτισμό και ένα σύστημα που μας επιτρέπει να διαχειριζόμαστε εμείς το φως στην Αθήνα και όχι ο ΔΕΔΗΕ. Δεν θα σβήσουμε τα φώτα στις γειτονιές της Αθήνας. Θα πετύχουμε μεγαλύτερη εξοικονόμηση και μεγαλύτερες οικονομίες με αυτό το έργο που είναι σε εξέλιξη», συμπλήρωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

«Ξεκινάμε τις επόμενες βδομάδες με 2000 φωτιστικά, στις κεντρικές λεωφόρους, στην Αχαρνών, στην Λιοσίων, σε άλλους κεντρικούς δρόμους. Συνεχίζουμε με άλλα 20.000 φωτιστικά. Είναι τα LED που τα αναβαθμίζουμε.

Το ζητούμενο στην Αθήνα είναι να έχουμε περισσότερο φως, και όχι λιγότερο και επειδή πρέπει να προσαρμοζόμαστε στην καινούρια εποχή, το ζητούμενο είναι πώς θα έχουμε περισσότερο φως κάνοντας ταυτόχρονα οικονομίες.

Εμείς μπήκαμε στην πλατφόρμα από την πρώτη στιγμή και όπως είπε[ε και ο ίδιος ο υπουργός, η πλατφόρμα είναι ο κοινός νους. Συζητάμε εάν θα πρέπει να κλείνουμε τα κλιματιστικά και τα φώτα στα δημόσια κτίρια, ενώ δεν είναι κανένας μέσα;», επεσήμανε χαρακτηριστικά σχετικά με το ενδεχόμενο να «σκοτεινιάσουν» οι δρόμοι της Αθήνας.

(megatv – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί