• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μπάχαλο τελευταίας στιγμής με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες – Άγνωστο τι θα γίνει στις παραλίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπάχαλο τελευταίας στιγμής με τις ξαπλώστρες και τις ομπρέλες – Άγνωστο τι θα γίνει στις παραλίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Περιμένουν την κυβερνητική απόφαση στο παραπέντε...

Αναστατωμένοι είναι οι ιδιοκτήτες των beach bars καθώς ακόμα δεν έχει εκδοθεί η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τους όρους ενοικίασης και αξιοποίησης των παραλιών!

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  να μην μπορούν να βάλουν ξαπλώστρες και ομπρέλες.

Μιλώντας στο Sputnik, o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, δήλωσε ότι η ΚΥΑ βγαίνει σήμερα ή αύριο το πρωί, στην εκπνοή του χρόνου.

Αυτό που συμβαίνει είναι πως μέχρι και αυτή την ώρα, οι ιδιοκτήτες beach bar σε όλη την Ελλάδα γνωρίζουν ότι δεν μπορούν τοποθετήσουν ξαπλώστρες και ομπρέλες στις παραλίες, καθώς η σχετική ΚΥΑ έχει λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου 2019 και η νέα δεν έχει εκδοθεί, προκειμένου οι επιχειρηματίες να νοικιάσουν τμήμα στις παραλίες είτε από την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, είτε από τους Δήμους.

Η καθυστέρηση έχει προκαλέσει τεράστιο ζήτημα στους επαγγελματίες του χώρου! Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής που έστειλε σήμερα το μεσημέρι επιστολή στον κ. Σταϊκούρα, ζητώντας να επιμεληθεί του θέματος.

«Δυστυχώς μέχρι σήμερα, ενώ έχουν εκδοθεί οι σχετικοί κανόνες λειτουργίας των οργανωμένων παραλιών, δεν έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ από το Υπουργείο Οικονομικών που να αναφέρει για το κόστος κατάληψης του χώρου του αιγιαλού από τις επιχειρήσεις για την άσκηση της δραστηριότητάς τους , μέχρι πόσο χώρο θα δικαιούνται να καταλάβουν, πού θα υποβάλλονται οι σχετικές αιτήσεις για κατάληψη του χώρου (Δήμος ή Κτηματική Υπηρεσία) , γεγονός που καθιστά αδύνατη τη λειτουργία τους» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην επιστολή του το Επιμελητήριο.

Υπό αυτές τις συνθήκες, δεδομένου ότι η πλειονότητα των beach bars δεν έχει άδεια σε ισχύ για τον αιγιαλό, το Σαββατοκύριακο οι επιχειρήσεις αυτές δεν θα λειτουργήσουν εκτός λίγων εξαιρέσεων όσον αφορά το take away.

Επίσης σε πολλές οργανωμένες παραλίες υπάρχει πρόβλημα σχετικά με την πρόσληψη προσωπικού!

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ:

ΦΩΤΟ eurokinissi