Καλύτερη φαίνεται να είναι η εικόνα στις ελληνικές θάλασσες όσον αφορά την εμφάνιση των μωβ μεδουσών στις ελληνικές παραλίες. Σύμφωνα με το JellyReport, το οποίο εκδίδεται κάθε Κυριακή από το Ελληνικό Παρατηρητήριο Βιοποικιλότητας, με βάση τις καταγραφές του τελευταίου δεκαήμερου στην πλατφόρμα του iNaturalist και δεδομένου ότι οι περισσότεροι πολίτες έχουν ξεκινήσει τις διακοπές τους, παρατηρείται μια αυξημένη καταγραφή των μωβ μεδουσών σε περισσότερα μέρη της Ελλάδας, παρ’ όλα αυτά φαίνεται διακριτά η φθίνουσα κατάσταση της.
Οι περισσότεροι Έλληνες έχουν εγκαταλείψει τις πόλεις και απολαμβάνουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές, ωστόσο οι μωβ μέδουσες εξακολουθούν να αποτελούν πονοκέφαλο για αρκετούς.
Το JellyReport, δίνει χρήσιμες πληροφορίες εμφανίσεων μεδουσών για τον μήνα που βρισκόμαστε και συγκεκριμένα για το τελευταίο δεκαήμερο, για τις ερχόμενες καιρικές συνθήκες της επόμενης εβδομάδας, αλλά και άλλες πληροφορίες που αφορούν γενικά τις μέδουσες.
Τη νέα εβδομάδα 1/8 με 7/8, αναμένεται να δούμε μια διάσπαση των μεδουσών σε περισσότερα μέρη. Κάποια από αυτά είναι στα σημεία Αργοσαρωνικού, Κυκλάδων και Ιονίου. Πάντα όμως εξαρτάται και από τα τοπικά θαλάσσια ρεύματα της εκάστοτε περιοχής για το που θα μετακινηθούν οι μέδουσες.
Είδη μεδουσών στις ελληνικές θάλασσες
Σημειώνεται ότι εκτός από τις μωβ μέδουσες, στις ελληνικές θάλασσες παρατηρούνται και άλλα είδη μεδουσών κάποιες ακίνδυνες και κάποιες πιο επικίνδυνες.
Αυτές τις ημέρες οι πολίτες καταγράφουν τις εξής μέδουσες και υδρόζωα (που μοιάζουν με μέδουσες):
Chrysaora hysoscella (τσιμπάνε)
Olindias muelleri (τσιμπάνε)
Rhizostoma pulmo (τσιμπάνε)
Pelagia noctiluca (τσιμπάνε)
Aurelia aurita (ακίνδυνες)
Aurelia solida (ακίνδυνες)
Salpa maxima (ακίνδυνες)
Salpa fuciformis (ακίνδυνες)
Aequorea forskalea (ακίνδυνες)
Mnemiopsis leidyi (ακίνδυνες)
Cotylorhiza tuberculata (ακίνδυνες)
newsbomb/ pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Το Ισραήλ συζητά με τη Συρία πρόταση για νέα διμερή συμφωνία ασφαλείας
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 17 Σεπτεμβρίου
- Συναγερμός στη Λευκάδα: Φωτιά τα ξημερώματα σε επαγγελματικό τουριστικό σκάφος
- Επεισόδιο Τραμπ με ξένο ρεπόρτερ: «Κάνεις κακό στη χώρα σου», vid
- Ζαπορίζια: Βλήματα πυροβολικού φέρονται να έπεσαν λίγα μέτρα μακριά από τον πυρηνικό σταθμό
- Στο προσκήνιο και πάλι η Κύπρος! Τι ετοιμάζουν;
- Ρωσίδα που ζει στην Ελλάδα εύχεται να μην υπήρχε κάτι που το συναντά συνέχεια! vid
- Η Λετονία παρέδωσε τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού στην Ουκρανία
- Ο Τζόκοβιτς έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση στο ΟΑΚΑ και αποθεώθηκε! vid
- Λιθουανία: Εκπαιδεύουν παιδιά στον χειρισμό drones! Η εμμονή κατά της Ρωσίας γίνεται «εφιάλτης»
Κύρια Θέματα

















