Μόνο το 2% των άνω των 65 στην Ελλάδα έχουν ψηφιακές γνώσεις άνω του μετρίου

«Οι στατιστικές λένε ότι στην Ελλάδα μόνο το 2% των ατόμων άνω των 65 έχει ψηφιακές γνώσεις άνω του μετρίου,

το 78% δεν έχει αγγίξει ποτέ ηλεκτρονικό υπολογιστή» αναφέρει η συνιδρύτρια του People Behind, Μαρία Αστερίου, με αφορμή το ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί και αφορά την ισότιμη πρόσβαση στον ψηφιακό κόσμο για τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας.

Οι «πρωταγωνίστριες» του ντοκιμαντέρ που θα παρουσιαστεί στις 29 Ιουνίου (ώρα 19:00) στο Βαφοπούλειο από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση People Behind στη διάρκεια ανοιχτής εκδήλωσης, αντιμετωπίζουν την επαφή τους με τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με ειλικρίνεια αλλά και με χιούμορ.

Η Ουρανία Μιχαήλ, η Αγγελική Κουκούτση και η Πηνελόπη Κυρίτση μιλούν για το πως ήρθαν σε επαφή με τους υπολογιστές αλλά για τον τρόπο με τον οποίο η ψηφιοποίηση των υπηρεσιών έχει αλλάξει τη ζωή τους, στο ντοκιμαντέρ «Μια αγκαλιά για την Τρίτη e-λικία».

«Εγώ τα cookies ξέρω ότι είναι τα μπισκότα», αναφέρει Ουρανία Μιχαήλ. «Εμένα προσωπικά με άλλαξε πάρα πολύ, γιατί έχω κάνει πάρα πολλούς φίλους. Έχω κοντά 900 φίλους. Αν καμιά φορά δεν τους στείλω”καλημέρα” ή “καληνύχτα”, την άλλη μέρα: “Κυρία Αγγελική, είσαστε καλά;”», λέει η Αγγελική Κουκούτση.

«Φοβόμουν μη κάνω κακό όχι στο κομπιούτερ, αλλά σε αυτά που υπήρχαν μέσα στο κομπιούτερ, μη χάσω κάποια κείμενα, μη χάσω φωτογραφίες», λέει η Πηνελόπη Κυρίτση.

«Η ένταξη των ατόμων μεγαλύτερης ηλικίας στον ψηφιακό κόσμο αφορά τόσο το κράτος όσο και τον ιδιωτικό τομέα. Πριν από αυτό όμως πρέπει να τονίσουμε ότι τα ίδια τα άτομα μεγαλύτερης ηλικίας αντιμετωπίζουν την τεχνολογία με επιφυλακτικό τρόπο είτε γιατί δεν έχουν προηγούμενη εμπειρία και η εκμάθηση της τους φαίνεται κάτι πολύ δύσκολο και αποτρεπτικό, είτε γιατί αμφισβητούν την χρησιμότητα και τη χρηστικότητά της» εξηγεί η επίσης συνιδρύτρια του People Behind, Μαρία Ηλιοπούλου.

φωτο:pixabay

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί