ΜΟΝΟ ΠΑΣΟΚ! Σημιτικός και υπέρμαχος του σχεδίου Ανάν ο εκλεκτός Μητσοτάκη για την Πολ. Προστασία

Πολέμιος του πρώην πρωθυπουργού, Κ. Καραμανλή!

Ο κ. Χρήστος Στυλιανίδης πρώην Κύπριος Επίτροπος είναι και επίσημα η επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη για την θέση του υπουργού Πολιτικής Προστασίας. Υφυπουργός του τοποθετήθηκε ο πρώην Α/ΓΕΑ Ε. Τουρνάς.

Ο κ. Στυλιανίδης ήταν από τους υποστηρικτές του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν. Ως εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτικού Εκσυγχρονισμού είχε δηλώσει το 2004 την υποστήριξη στο σχέδιο που ο κυπριακός λαός ασυζητητί απέρριψε. Σύμφωνα με άλλα δημοσιεύματα της εποχής , είχε χρηματοδοτηθεί για την καμπάνια υπέρ του ΝΑΙ στο σχέδιο Ανάν.

Πρόκειται για τον πρώην Επίτροπο της Κύπρου στην ΕΕ για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και την Διαχείριση Κρίσεων, ο οποίος αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο το οποίο εκκρεμούσε μετά τον πρόσφατο ανασχηματισμό και την επιλογή του Ευάγγελου Αποστολάκη να μην αναλάβει το υπουργείο..

Ο Χρήστος Στυλιανίδης προέρχεται από την κεντροαριστερά. Υπήρξε συνοδοιπόρος του Κώστα Σημίτη και ένας εκ των στενών φίλων του αείμνηστου Νίκου Θέμελη, διευθυντή του γραφείο του Κώστα Σημίτη. Ο κ. Στυλιανίδης ίδρυσε στην Κύπρο τον ΟΠΕΚ (Ομιλο Προβληματισμού για τον εκσυγχρονισμό της κοινωνίας) το ιδεολογικό όχημα που χρησιμοποίησε ο Σημίτης για να κυριαρχήσει στην κεντροαριστερά και το ΠΑΣΟΚ.

Ως φοιτητής υπήρξε μέλος της κομμουνιστικής νεολαίας Ρήγα Φεραίου.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, κ. Στυλιανίδης, πολέμιος του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, έχει προσωπική σχέση, και μάλιστα πολύ καλή, εδώ και καιρό με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, «οπότε δεν χρειάζονταν συστάσεις και διαμεσολαβητές∙ τα βρήκαν μόνοι τους», μας είπε αξιόπιστη πηγή.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί