Μόνο για ρυθμισμένες οφειλές η έκπτωση φόρου 25%

Τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό ανέλυσε ο φοροτεχνικός Νίκος Φραγκιαδάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA». Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό, οι επιταγές, έχουν αυτοδίκαιη αναστολή πληρωμής 75 ημερών για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στις ΚΑΔ των πληττόμενων κλάδων. Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ειδικός, […]

Τις διατάξεις της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πλήττονται από τον κορωνοϊό ανέλυσε ο φοροτεχνικός Νίκος Φραγκιαδάκης στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA».

Σύμφωνα με τον φοροτεχνικό, οι επιταγές, έχουν αυτοδίκαιη αναστολή πληρωμής 75 ημερών για όσες επιχειρήσεις ανήκουν στις ΚΑΔ των πληττόμενων κλάδων.

Ωστόσο, όπως πρόσθεσε ο ειδικός, «ένας κομιστής επιταγής, εάν η επιταγή φέρει περισσότερα από ένα ονόματα, δεν θα είναι σε θέση να γνωρίζει ποια επιχείρηση ανήκει στις πληττόμενες και ποια».

Σε ότι αφορά στην έκπτωση φόρου του 25%, αυτή θα αφορά τις ρυθμισμένες οφειλές.

Αναφορικά με την είσοδο των εργαζομένων στην πλατφόρμα για το επίδομα των 800 ευρώ, η οποία άνοιξε χθες, ο κ. Φραγκιαδάκης, επισήμανε ότι «οι προθεσμίας με την ημερομηνία και το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ δεν ισχύει, καθώς παρατάθηκε η διαδικασία για τις επιχειρήσεις».

Τέλος, για όσους έχουν δύο εργοδότες, αυτοί θα μπορούν να λάβουν το επίδομα εφόσον έχουν τεθεί σε αναστολή λειτουργίας και από τους δύο εργοδότες. «Στη δήλωση, θα κληθούν να δηλώσουν τον έναν. Διαφορετικά, δεν εντάσσονται στην κατηγορία των επιδομάτων» σημείωσε.

megatv.com / photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί