Μόλις πάτησαν σε Ελληνικό έδαφος οι 39 πρόσφυγες στον Έβρο πήγαμε και τους σώσαμε

Οι Ελληνικές αρχές θα τους παράσχουν άμεση βοήθεια. Τόσες μέρες οι Τούρκοι τους είχαν παρατήσει πάνω στη νησίδα. Μήπως τους "έσπρωχναν" και κατά δω;

Σε ελληνικό έδαφος στον Έβρο, και συγκεκριμένα 4 χιλιόμετρα νότια της νησίδας που βρίσκεται στην τουρκική πλευρά, εντοπίστηκαν πριν από λίγο 39 παράνομοι μετανάστες που υποτίθεται ότι «επιτηρούσαν στενά» συνοριοφυλακή και Ελληνικός Στρατός!

Άμεσα αρχίζει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί ο χρόνος αλλά και ο τρόπος που πέρασαν στα ελληνικά σύνορα.

Υπενθυμίζεται πως τα προηγούμενα 24ωρα είχαν εκδοθεί δύο ανακοινώσεις από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. στις οποίες γινόταν αναφορά πως η εν λόγω νησίδα ήταν εκτός ελληνικής επικράτειας και έτσι δεν μπορούσαν να προχωρήσουν οι ελληνικές αρχές σε καμία ενέργεια.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, παρακολουθούσε από την πρώτη στιγμή τις εξελίξεις και βρισκόταν σε άμεση επαφή με τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Την άμεση εκκένωση των 39 Σύρων προσφύγων, ζήτησε νωρίτερα σήμερα και η Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης (IRC), καλώντας Ελλάδα και Τουρκία «να διευκολύνουν την παροχή βοήθειας σε αυτούς τους ανθρώπους, να τους εκκενώσουν από αυτή τη νησίδα με ασφάλεια και να εξασφαλίσουν δίκαιη και πλήρη πρόσβασή τους στις διαδικασίες ασύλου», όπως δήλωσε η Δήμητρα Καλογεροπούλου, Διευθύντρια του IRC Greece.

newsit/ eurokinissi

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί