Τι ανακοίνωσε:
«Υλοποιήθηκε το 50% των προεκλογικών δεσμεύσεων ύψους 4,4 δισ. ευρώ. Αύξηση στους δημόσιους υπαλλήλους μετά από 10 χρόνια. Αποκτούν ένα πρόσθετο μισθό τον χρόνο. Το αφορολόγητο αυξήθηκε κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί, για να στηριχθεί η οικογένεια. Σε 200.000 πρώην δικαιούχους του ΕΚΑΣ μηδενίζεται η συμμετοχή στα φάρμακα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης θα ανακοινώσει νέα μέτρα για να αποτελέσουν ανάχωμα στην ακρίβεια στα τρόφιμα. Το Market Pass θα συνεχιστεί ως το τέλος του χρόνου, μόνο σε Θεσσαλία και Έβρο.
Από τον Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 8% το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα. Θα καταβληθεί και πάλι έκτακτη βοήθεια τα Χριστούγεννα, με έμφαση στους χαμηλοσυνταξιούχους.
Το Youth Pass με 150 ευρώ σε 200.000 νέους. Διπλασιάζουμε το πρόγραμμα «Σπίτι Μου». Στόχος να αποκτήσουν σπίτι 10.000 νέοι. Θα ευνοηθούν περίπου 150.000 συμπολίτες μας. Σταθερή και αδιαπραγμάτευτη η βοήθεια στους ευάλωτους. Από τον Δεκέμβριο αυξάνεται κατά 8% το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.
Θα καταβληθεί πριν το τέλος του χρόνου, έκτακτη βοήθεια, σε όσους αδικεί η προσωπική διαφορά Κατρούγκαλου. Από τον Ιανουάριο νέα αύξηση στους συνταξιούχους. Το επόμενο διάστημα η επιστροφή στο αγροτικό πετρέλαιο. Παραμένει η επέκταση στο επίδομα θέρμανσης και βοήθεια για τους ευάλωτους στο ρεύμα. Οι συνταξιούχοι που εργάζονται δεν θα επιβαρύνονται με μείωση αποδοχών 30%. Θα καταβάλουν εισφορά 10% με πλαφόν. Τον Απρίλιο θα υπάρξει νέα αύξηση στον κατώτατο μισθό.
Οι αυξήσεις στον μισθό των δημόσιων υπαλλήλων και τις συντάξεις θα είναι μόνιμες. Η ακρίβεια θα υποχωρήσει, αλλά οι αυξήσεις θα παραμείνουν. Είναι πολιτική μας η ενίσχυση του εισοδήματος να είναι μόνιμη. Αυτή την πολιτική υπηρετεί μία ακόμα απόφαση που ανακοινώνω σήμερα.
Από την 1/1/2024 ξεπαγώνουν οι τριετίες και κάθε επίδομα που ήταν σε αναστολή από το 2012».
Παράλληλα ο πρωθυπουργός τόνισε πως πρόστιμο για τις συναλλαγές πάνω από τα 500 ευρώ θα είναι διπλάσιο του ύψους τους.
«Τα περισσότερα επιδόματα θα πληρώνονται μόνο μέσω καρτών».
«Θέλουμε τη βραχυχρόνια μίσθωση (RBNB), αλλά όχι ασύδωτη. Είναι μια δραστηριότητα που εκτόξευσε τα ενοίκια, στρέβλωσε τον ανταγωνισμό. Από τον Ιανουάριο τα εισοδήματα από τέτοιες μισθώσεις, σε τρία ή και περισσότερα ακίνητα, θα υπόκεινται σε ΦΠΑ και στα τέλη όπως τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια».
(φωτο:pixabay)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικοινωνία Γ. Γεραπετρίτη με τον Αιγύπτιο ομόλογό του Μπ. Αμπντελάτι – Τι συζήτησαν
- Οικογενειακές στιγμές για τον Κωνσταντίνο Κυρανάκη – Οι ευχές του για τα Χριστούγεννα
- Οι προειδοποιήσεις έχουν δοθεί! Αν δεν εισακουστούν, έρχονται καταστροφικές συνέπειες για την Δύση
- Δυτ. Όχθη: 5 Ισραηλινοί συνελήφθησαν για τον τραυματισμό βρέφους κατά την επίθεση εποίκων σε σπίτι Παλαιστινίων
- Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε μαχητή των Φρουρών της Επανάστασης
- Θεσ/νικη: Παρίσταναν τους τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ και άρπαξαν από ηλικιωμένη κοσμήματα, λίρες, μετρητά
- Οι Ρώσοι κατέρριψαν 48 ουκρανικά drones πάνω από ρωσικές περιοχές
- Σουηδία: Δολοφόνησε με μπαλτά 55χρονη σε βίλα – Νεκρός ο δράστης από πυρά αστυνομικών
- Ποιοί είναι οι zillennials; Η μικρογενιά για την οποία κανείς δεν μιλάει
- Κακοκαιρία: Η ανάρτηση του Δημάρχου για την πρωτοφανή χαλαζόπτωση στη Λέρο – Δείτε εικόνες









