«Πέντε πράγματα που θέλω να ξέρετε για τον προϋπολογισμό του 2025 που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Πρώτον, κάνει καλό στην τσέπη μας διότι περιλαμβάνει 12 αυξήσεις αποδοχών και 12 μειώσεις φόρων. Έτσι κλείνουμε σταθερά την ψαλίδα που μας χωρίζει από τα ευρωπαϊκά εισοδήματα.
Δεύτερον, νοικοκυρεύει κι άλλο το δημόσιο χρέος. Διότι το μειώνει κατά σχεδόν 5 μονάδες του ΑΕΠ αυξάνοντας επιπλέον τη διεθνή αξιοπιστία της χώρας και ελαφρύνοντας τις επόμενες γενιές.
Τρίτον, κάνει πιο ισχυρή και πιο ανθεκτική την οικονομία μας διότι στοχεύει στην αύξηση των εξαγωγών των ελληνικών προϊόντων και στη μείωση των εισαγωγών.
Τέταρτον, κλείνει το επενδυτικό κενό που άφησε στην οικονομία μας η κρίση. Διότι συγκριτικά με το 2019 υπερδιπλασιάζει τις δημόσιες επενδύσεις που κάνουμε σε υγεία, παιδεία, ασφάλεια, πολιτική προστασία.
Ποιον είναι το πέμπτο στοιχείο που θέλω να ξέρετε; Ότι όλα αυτά συμβαίνουν σε ένα πλαίσιο δημοσιονομικής σταθερότητας και υπευθυνότητας σε μια στιγμή που άλλες ισχυρές ευρωπαϊκές χώρες, είτε βρίσκονται σε ύφεση, είτε έχουν υπερβολικά ελλείμματα».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/Ν. Αρμένης/photo eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μήπως τώρα πρέπει να σταματήσει αυτό που στην Ελλάδα έχει ξεπεράσει κάθε όριο;
- Τραγωδία στην Ινδονησία: 15 άνθρωποι, κυρίως παιδιά, αγνοούνται μετά τις πλημμύρες στην Παπούα
- ΥΠΕΘΟ: Αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης για πληγέντες από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού 2025
- Αναρτήθηκαν τα τέλη κυκλοφορίας του 2026
- Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες από αύριο – Δείτε σε ποιες περιοχές
- Ρωσικό ΥΠΑΜ: Πλήξαμε με Kinzhal στρατιωτικούς στόχους στην Ουκρανία
- Νέο πρόγραμμα επιδότησης εργασίας για 50.000 νέες θέσεις απασχόλησης
- Όρμπαν: Η Ουκρανία θα χρειαστεί 400δις – Για αυτό η Ε.Ε. θέλει να κατάσχει τα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία
- Οι φονικές πλημμύρες της Βαλένθια το 2024 οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου της περιφέρειας
- Η σύγκριση του Μεντβέντεφ που δείχνει τι θα συμβεί στην Ουκρανία όσο η Δύση στέλνει χρήματα








