Σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσιών υπαλλήλων ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «δεν νοείται κάποιος δημόσιος υπάλληλος να αρνείται την αξιολόγηση, άρα θα υπάρχουν κυρώσεις για όλους όσοι την αρνούνται. Σήμερα υπάρχουν πάρα πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι που κάνουν καλά τη δουλειά τους και αυτή η κυβέρνηση είναι η πρώτη που καθιέρωσε bonus για τους δημοσίους υπαλλήλους.
Πρέπει να δούμε πως κυλάει η αξιολόγηση στη Δημόσια Διοίκηση, αυτή η κυβέρνηση εφαρμόζει μία ουσιαστική αξιολόγηση.
Θεωρώ ότι έχει έλθει η ώρα να αναθεωρήσουμε το άρθρο 103 του Συντάγματος, που καθιερώνει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων κατά την επικείμενη Συνταγματική Αναθεώρηση, κάτι, που θα αφορά σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους.
Για λόγους διαπιστωθείσας δομικής και συστημικής ανεπάρκειας θα πρέπει να δίνεται η δυνατότητα της απομάκρυνσης τους. Ούτως ή άλλως είτε στην πρώτη είτε στη δεύτερη ψηφοφορία θα απαιτηθεί πλειοψηφία των 180».
Με πληροφορίες από ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΑΑΤ: 11 ερωτήσεις – απαντήσεις για τα 3,7 δις που καταβάλλονται στους αγρότες το 2025
- ΣΤΑΣΥ: Λειτουργία Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ, αύριο, Σάββατο 29 Νοεμβρίου – Στάση εργασίας 10:00 με 14:00
- Hellenic Train: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τεχνικών εργασιών
- Ωθούν έναν ιστορικό αντίπαλο της Ρωσίας ξανά σε σύγκρουση εναντίον της – Η ανακοίνωση που δόθηκε και στα ρωσικά
- Οι συνομιλίες μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ για ειρηνευτικές προτάσεις θα πραγματοποιηθούν σύντομα, σύμφωνα με τον Ζελένσκι
- Πολωνία: Συνελήφθησαν δύο Ουκρανοί και τρεις Λευκορώσοι ύποπτοι για κατασκοπεία
- Η Βρετανία λέει ότι κατέρρευσαν οι συνομιλίες για την ένταξή της στο πρόγραμμα SAFE της ΕΕ
- Παραιτήθηκε το «δεξί χέρι» του Ζελένσκι: Σε κλοιό σοβαρών σκανδάλων ο Ουκρανός πρόεδρος
- Η FSB σταμάτησε άνδρα που θα πραγματοποιούσε επίθεση σε εκκλησία στο Καλίνινγκραντ, vid
- Κακοκαιρία: Πού έπεσαν τα μεγαλύτερα ύψης βροχής μέχρι σήμερα το μεσημέρι – ΧΑΡΤΗΣ









