Μητσοτάκης: «Επιστρέφω την διερευνητική εντολή»!!! Ετοιμάζεται υπηρεσιακή κυβέρνηση, vid

Εκλογές ξανά μάλλον στις 25 Ιουνίου...

Στο Προεδρικό Μέγαρο βρέθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης για να του αναθέσει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, μετά την σαρωτική νίκη που πέτυχε χθες το κόμμα του με 40,79% και 146 έδρες.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε ότι το απόγευμα θα επιστρέψει την διερευνητική εντολή, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Όπως μεταδίδεται, η διαδικασία της εντολής θα κρατήσει μόνο λίγες ώρες.

«Θεωρώ ότι οι εκλογές ήταν ένα προωθητικό βήμα ωριμότητας. Το μήνυμα της κάλπης ήταν σαφές, θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία προϋπόθεση σχηματισμού κυβέρνησης από την παρούσα βουλή.

Θεωρώ χρέος μου να συμβάλω ώστε να ξεπεράσουμε πιο γρήγορα αυτό το εμπόδιο της απλής αναλογικής. Προτίθεμαι να σας επιστρέψω τη διερευνητική εντολή σήμερα το απόγευμα και να οδηγηθούμε σε νέες εκλογές ενδεχομένως και στις 25 Ιουνίου», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιστρέψει στο Μέγαρο Μαξίμου και θα μιλήσει τηλεφωνικά με τους αρχηγούς για να τους ενημερώσει για την πρόθεσή του να μην αξιοποιήσει την εντολή για σχηματισμό κυβέρνησης συνεργασίας, καθώς η ΝΔ θεωρεί ότι έλαβε από τους πολίτες μήνυμα να διεκδικήσει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Η επιτάχυνση της διαδικασίας των διερευνητικών εντολών θα επιταχύνει συνολικά τις διαδικασίες, με την ελπίδα της κυβέρνησης να έχουν τελειώσει όλα την Τετάρτη, ώστε να προχωρήσουν θέματα, όπως αυτό της τεχνητής νοημοσύνης, είπε ο αρχηγός της ΝΔ.

Μάλιστα, έχουν ήδη ξεκινήσει τα σενάρια για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης έως τις δεύτερες κάλπες, οι οποίες δείχνουν πως θα στηθούν στις 25 Ιουνίου! Η καθηγήτρια Πνευμονολογίας και Εντατικής Θεραπείας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Αναστασία Κοτανίδου φέρεται να προαλείφεται για τη θέση της υπηρεσιακής υπουργού Υγείας.

Ο σχεδιασμός του Μεγάρου Μαξίμου είναι σαφής πάντως: ως το τέλος της εβδομάδας, το πολύ ως την αρχή της επόμενης, ο κ. Μητσοτάκης δύναται να παραδώσει τα ηνία σε υπηρεσιακή κυβέρνηση υπό τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου Γιάννη Σαρμά, θα ακολουθήσουν οι δύο συνεδριάσεις της Βουλής για την εκλογή Προέδρου και την ορκωμοσία των βουλευτών, η οποία θα διαλυθεί αμέσως λόγω της αδυναμίας παροχής ψήφου εμπιστοσύνης σε κάποια κυβέρνηση.

photo intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί