Όπως δήλωσε από τις Βρυξέλλες:
«Η Σύνοδος Κορυφής καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις για το μέλλον της ευρωπαϊκής μας οικογένειας. Πρώτο ζήτημα στην ατζέντα μας είναι το θέμα της ευρωπαϊκής διεύρυνσης. Η Ελλάδα στηρίζει τις προτάσεις της ευρωπαϊκής επιτροπής σχετικά με την διεύρυνση, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Ελπίζω και εύχομαι να ξεπεραστούν οι όποιες αντιδράσεις και να παρθεί ομόφωνα η απόφαση, ώστε ομόφωνα να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα, ότι το μέλλον της Ουκρανίας είναι εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ταυτόχρονα θα συζητήσουμε και την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου έτσι ώστε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε πρόσθετους πόρους για κρίσιμες πολιτικές προτεραιότητες της ΕΕ.
Είναι δεδομένο ότι όταν πάρθηκαν οι αποφάσεις χρηματοδότησης στα πλαίσια του προηγούμενου πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, πριν 3 χρόνια, δεν είχαμε υπόψη μας την αύξηση των μεταναστευτικών πιέσεων και την ανάγκη να διαθέσουμε πόρους για την προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων. Είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι θα μπορέσουμε να κάνουμε βήματα προς αυτήν την κατεύθυνση, να εξασφαλιστούν περισσότεροι πόροι για τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος».
intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σαν σήμερα 20 Δεκεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Ένας 17χρονος από την Μπουρκίνα Φάσο είναι ο δημιουργός του βίντεο για το “πραξικόπημα” στο Παρίσι
- Ποιόν άνθρωπο στέλνει στις ΗΠΑ για διαπραγματεύσεις ο Πούτιν – Κρίσιμες ώρες για τον πόλεμο
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 20 Δεκεμβρίου
- Αυτή η ευχή που δίνουν οι Έλληνες εντυπωσίασε Αμερικανίδα tiktoker! vid
- Έλληνες με πατίνια προκάλεσαν καταλάθος κυκλοφοριακό χάος στη Νορβηγία(vid)
- Αυτό είναι το άμεσο μέλλον που… ονειρεύονται τα αφεντικά του Έλον Μασκ
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ









