τόνισε ο υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου, Νότης Μηταράκης, απαντώντας σε ανάρτηση του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού ότι οι ελληνικές αρχές επιχείρησαν να κάψουν πρόσφυγες και μετανάστες στη θάλασσα υπό την επίβλεψη των Ευρωπαίων.
Ο κ. Μηταράκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι», δήλωσε ότι «η Τουρκία είναι μια οργανωμένη χώρα, δεν έχει κανένα δικαίωμα και μάλλον έχει υποχρέωση να αποτρέπει τις παράτυπες εξόδους από τα σύνορά της» και πρoσέθεσε ότι «αφού η Τουρκία έχει την ικανότητα με το Λιμενικό να παρακολουθεί τη θαλάσσια ζώνη, όντας ασφαλής χώρα δεν επιτρέπεται από την Κοινή Δήλωση του 2016 να έχουμε αφίξεις στη χώρα μας».
Ο υπουργός Μετανάστευσης υπογράμμισε εξάλλου ότι «εμείς από εκεί και πέρα, όπως αποδείξαμε και τον Φεβρουάριο 2020 και πρόσφατα στη Λέσβο, έχουμε την ικανότητα, τα μέσα και τους ανθρώπους στη θάλασσα 24 ώρες το 24ωρο έτοιμους να προστατέψουν τα σύνορά μας».
Τέλος, ο κ. Μηταράκης τόνισε ότι «η Τουρκία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να ακολουθήσει τη θετική ατζέντα που της προσφέρει η Ευρώπη, μια ατζέντα συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις της με αντάλλαγμα μια καλύτερη σχέση με την Ευρώπη».
(φωτο: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χριστός ετέχθη! Χρόνια Πολλά
- Το Hubble της NASA αποκάλυψε το «Σάντουιτς του Δράκουλα», τον μεγαλύτερο δίσκο δημιουργίας πλανητών , vid
- Θεσσαλονίκη: Πάνω από πέντε κιλά κάνναβης εντόπισαν αστυνομικοί με τη συνδρομή του αστυνομικού σκύλου Roxy
- Μακελειό στη Νιγηρία: Έκρηξη σε τζαμί την ώρα της προσευχής – Τουλάχιστον επτά νεκροί και πολλοί τραυματίες
- Λάρισα: Παραμένουν στο μπλόκο της Νίκαιας οι αγρότες – Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις και μετά τις γιορτές
- Βαρσοβία: Συνελήφθη ο Πολωνός πρεσβευτής στο Παρίσι – Ερευνάται για υπόθεση διακίνησης πλαστών πτυχίων
- Ζ. Κωνσταντοπούλου: Καλά Χριστούγεννα και χρόνια πολλά σε όποιον αγωνίζεται και διεκδικεί
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 2 Ιανουαρίου
- Τραγωδία στη Χαλκιδική: Νεκρό 7χρονο αγόρι σε τροχαίο- Τραυματίστηκαν οι γονείς
- Απίστευτες εξελίξεις που δείχνουν πως μετατρέπεται ένα κράτος για συγκεκριμένους σκοπούς









