Μηταράκης ερχόμενος από Πακιστάν και Μπαγκλαντές: Δίνουμε δυνατότητα σε εποχικούς εργαζόμενους από τρίτες χώρες να εργαστούν στην Ελλάδα

Η χώρα χρειάζεται χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους και στον αγροτικό και στον τουριστικό τομέα, είπε ο κ. Μηταράκης.

Οι επαφές του υπουργείου Μετανάστευσης σε Πακιστάν και Μπαγκλαντές το προηγούμενο διάστημα είχαν ως στόχο από τη μία την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης και από την άλλη την έναρξη των συζητήσεων για συμφωνία που θα αφορά εποχικούς εργαζόμενους.

Όπως εξήγησε μιλώντας στο ΣΚΑΙ και στον Άρη Πορτοσάλτε ο υπουργός Νότης Μηταράκης, η χώρα χρειάζεται χιλιάδες εποχικούς εργαζόμενους και στον αγροτικό και στον τουριστικό τομέα.

Σημείωσε ότι θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα σε εποχικούς εργαζόμενους από τρίτες χώρες να εργαστούν στην Ελλάδα, ωστόσο δεν θα πρόκειται για μόνιμη εγκατάσταση, δε θα έρχονται μαζί με τις οικογένειές τους και θα πρέπει να έχει προηγηθεί συμφωνία με τον εκάστοτε εργοδότη.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται το μεταναστευτικό στη χώρα μας, ο υπουργός τόνισε ότι οι δομές στα νησιά είναι σχεδόν άδειες και εκτίμησε ότι σε αυτές ζουν περίπου 2. 500 άτομα.

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί