Μισή στήριξη Βούτση στον Παπαδημούλη για τα ακίνητα σε ΜΚΟ: «Όλοι κρινόμαστε δημόσια»

«Είναι λυπηρό να υπάρχει μια προσπάθεια απόκτησης πολιτικής υπεραξίας από τη στοχοποίηση ενός διακεκριμένου στελέχους της Αριστεράς », σχολίασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής

Στις αποκαλύψεις του Πρώτου Θέματος για την υπόθεση αγοραπωλησίας και εκμίσθωσης ακινήτων του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη μέσω ΜΚΟ σε μετανάστες και πρόσφυγες αναφέρθηκε ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Βούτσης, προσφέροντας πολιτική στήριξη, αλλά με αστερίσκους στον «σύντροφό» του.

Μιλώντας στο ρ/σ «Στο Κόκκινο», ο κ. Βούτσης σχολίασε πως «ο Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε τις δικές του εξηγήσεις και ερμηνείες, οι οποίες δεν απαντήθηκαν από τους κατήγορους του που τον έχουν στοχοποιήσει με αυτήν την υπόθεση ως προς τον χαρακτήρα της νομιμότητας των περιουσιακών στοιχείων, τα οποία έχει. Μάλιστα έκανε και μια κίνηση την προηγούμενη εβδομάδα, ακριβώς για να ανταποκριθεί και στο κοινό αίσθημα, να πηγαίνουν τα λεφτά αυτά στις δομές προσφύγων».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής, ωστόσο, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως «όλοι κρινόμαστε δημόσια» και πρόσθεσε πως ο «Δημήτρης Παπαδημούλης έθεσε ανοικτά όλα τα δεδομένα από εκεί και πέρα είναι λυπηρό να υπάρχει μια προσπάθεια απόκτησης πολιτικής υπεραξίας από τη στοχοποίηση ενός διακεκριμένου στελέχους της Αριστεράς σε κλίμακα μάλιστα Ευρώπης για νόμιμη περιουσία, την οποία έχει την στιγμή που γίνεται μια προσπάθεια να μην μιλάει ο κόσμος για το σκάνδαλο με τις χρηματικές καταβολές στα ΜΜΕ και κυρίως να αποκρυβούν απολύτως στοιχεία που αφορούν είτε πολύ μεγάλα δάνεια τα οποία νομίμως έχουν κάποιοι πάρει, πλην όμως δεν μπορούν να αποπληρωθούν ούτε σε δυο ζωές».

Επιχειρώντας να «ισοφαρίσει» την μάχη των εντυπώσεων μετά το σάλο των αποκαλύψεων, «επίσης καρκινοβατεί και δικαστικά και από κάθε άποψη και το μείζον ζήτημα της απίστευτης υπερχρέωσης των δυο κομμάτων, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Μαζί με τα τοκοχρεολύσια μπορεί να είναι μισό δισεκατομμύριο ευρώ και πάνω» υπενθύμισε ο κ. Βούτσης, σε μια προσπάθεια να διασώσει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς. Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι «υποθέσεις οι οποίες πράγματι απασχολούν τη κοινή γνώμη θα έπρεπε να παραμένουν στη δημόσια κριτική, αντιπαράθεση, δεν υπαινίσσομαι, διαπλοκή ή κάτι άλλο», ενώ κράτησε «αποστάσεις ασφαλείας» από τον Ευρωβουλευτή, καταλήγοντας «ο Δημήτρης Παπαδημούλης έχει δώσει ο ίδιος όλες τις εξηγήσεις και ερμηνείες οι οποίες αρμόζουν με τις δικές του απόψεις και συγκεκριμένα γεγονότα πάνω σε αυτό το ζήτημα».

Ο ίδιος ανέφερε πως «η υποχρέωση της Αριστεράς, η υποχρέωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η εντολή που έχουμε πάρει ως ΣΥΡΙΖΑ και η ευθύνη που έχουμε μέσα και έξω από τη Βουλή μας επιβάλλουν ως απόλυτη προτεραιότητα την ενασχόληση, την ενθάρρυνση, την τεκμηριωμένη παρουσία, τη μαζική κινητοποίηση, την ενημέρωση του κόσμου και την αντίσταση σε ακολουθούμενες πολιτικές», υπογραμμίζοντας ότι «αυτό είναι το κατεξοχήν πεδίο» για να ακολουθήσει το κόμμα στο εξής.

(Cretalive – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί