Μήνυμα Μητσοτάκη για τους υδρογονάνθρακες σε Ιόνιο και Κρήτη: «Από βδομάδα οι ανακοινώσεις»

Η βίαιη απεξάρτηση από τη Ρωσία φέρνει εξελίξεις;

«Θα επανέλθει η προσοχή μας στα δυνητικά κοιτάσματα φυσικού αερίου σε Κρήτη και Ιόνιο. Την επόμενη εβδομάδα οι ανακοινώσεις», ανέφερε μιλώντας στη Βουλή ο πρωθυπουργό

«Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαδικασίες αξιοποίησης εθνικών ενεργειακών πόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός – «Οφείλουμε να γνωρίζουμε τι δυνητικά κοιτάσματα υπάρχουν και αν αυτά είναι οικονομικά αξιοποιήσιμα».

«θα επανέλθει η προσοχή μας στα δυνητικά εγχώρια κοιτάσματα φυσικού αέριου δυτικά και νότια της Κρήτης αλλά και στο Ιόνιο».

«Για το ζήτημα θα κάνουμε συγκεκριμένες ανακοινώσεις την ερχόμενη εβδομάδα και οφείλουμε να γνωρίζουμε τι δυνητικά κοιτάσματα υπάρχουν και αν αυτά είναι οικονομικά αξιοποιήσιμα», επεσήμανε.

«Ο συνδυασμός αυτός είναι ο κορμός του αυριανού μας ενεργειακού μείγματος, ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα ερευνών για υδρογονάνθρακες στα δύο θαλάσσια οικόπεδα νοτιοδυτικά της Κρήτης είχε μπει στις «ράγες» με πολλές προσδοκίες μετά την υπογραφή και κύρωση, προ δυόμισι ετών περίπου, των δύο συμβάσεων παραχώρησης μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και της ισχυρής κοινοπραξίας “Total-ExxonΜobil-ΕΛ.ΠΕ.”.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί