Παράταση σε δύο πολύ σημαντικές φοροελαφρύνσεις σχεδιάζει η κυβέρνηση θέλοντας να τονώσει την οικοδομή, που ήδη αφήνει το αποτύπωμά της στην ανάκαμψη της οικονομίας.
Η κτηματαγορά έχει, άλλωστε, ενισχυθεί σημαντικά λόγω αυξημένων μεταβιβάσεων – εξαιτίας της επικείμενης αλλαγής των αντικειμενικών αξιών – αλλά και χάρη στο νέο πλαίσιο για αφορολόγητες γονικές παροχές.
Στο πλαίσιο αυτό, η κυβέρνηση ετοιμάζει διετή παράταση της αναστολής του ΦΠΑ 24% σε όλα τα ακίνητα, μέτρο που έληγε κανονικά την 31η Δεκεμβρίου 2022.
Σύμφωνα με στελέχη του ΥΠΟΙΚ, οι αλλαγές στους συντελεστές ΦΠΑ που αποφασίστηκαν από το Ecofin τον περασμένο Δεκέμβρη επιτρέπει στην Ελλάδα να παρατείνει την αναστολή έως το τέλος του 2024.
Παράλληλα, σχεδιάζεται διατήρηση της έκπτωσης φόρου έως 6.400 ευρώ για εργασίες επισκευής και ανακαίνισης ακινήτων.
Υπενθυμίζεται πως το συγκεκριμένο φοροκίνητρο εφαρμόζεται για δαπάνες ενεργειακής, λειτουργικής και αισθητικής αναβάθμισης κτηρίων που πραγματοποιούνται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021.
Το ΥΠΟΙΚ εξετάζει τώρα την παράταση του «μπόνους» για τουλάχιστον ένα έτος.
(dikaiologitika – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κοσμοπλημμύρα Τούρκων στη Θεσσαλονίκη για τον… Κεμάλ – ΒΙΝΤΕΟ
- Την αποφυλάκιση του Σαρκοζί αποφάσισε το Εφετείο Παρισιού
- Εντοπισμός δεκάδων αλλοδαπών νότια της Γαύδου
- Σημαντική επίσκεψη-«αστραπή» του διευθυντή του FBI στην Κίνα
- Σε πανευρωπαϊκά μνημόνια καλεί τα υπερχρεωμένα κράτη της Ε.Ε. το ΔΝΤ: «Πάρτε μέτρα»
- Γαλλία-Προϋπολογισμός λιτότητας: Θα αποφευχθεί νέα πολιτική κρίση;
- ΕΕΤΤ-Νέα ψηφιακή εφαρμογή: Κόμβος επικοινωνίας για αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές
- Συγκινητικό ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή που ο Πούτιν τηλεφωνεί σε υπερήλικη Ρωσίδα συνθέτρια
- Βεντέτα: Προσωρινά κρατούμενοι οι συγγενείς του 39χρονου θύματος από το μακελειό στα Βορίζια
- Η Συρία απέτρεψε συνωμοσίες του Ισλαμικού Κράτους κατά της ζωής του προέδρου Σαρά
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΦΑΡΜΟΓΗ
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ
ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ
ΔΟΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
Συντάξεις
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
ΣΧΟΛΕΙΑ









