Μίκης Θεοδωράκης: Δικαστικό σήριαλ το που θα ταφεί! «Μπλόκο» για το Βραχάτι, νέα επιστολή για τα Χανιά

Αν και εκείνος είχε φροντίσει να κάνει σαφείς τις επιθυμίες του όσον αφορά στο που θα ταφεί, αυτό παραμένει στον αέρα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήθελε τα ταφεί στα Χανιά, δίπλα στους γονείς και τον αδερφό του αλλά η κόρη του Μαργαρίτα θέλει η ταφή να γίνει στο Βραχάτι Κορινθίας…

Δικαστικά θα κριθεί το θέμα της ταφής του Μίκη Θεοδωράκη. Ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης, όσο ήταν εν ζωή, είχε αναθέσει σε πρόσωπα της απόλυτης εμπιστοσύνης του όλα τα διαδικαστικά γύρω από την εξόδιο ακολουθία και την ταφή του. Μάλιστα, στο σχετικό συμβολαιογραφικό έγγραφο ο εκλιπών είχε προβλέψει αρκετές λεπτομέρειες, μεταξύ των οποίων ακόμα και το γραφείο τελετών που θα αναλάμβανε την κηδεία του, έχοντας συνάψει και το σχετικό ιδιωτικό συμφωνητικό.

Παρά την επιδίωξη μέλους της οικογένειας να μην ακολουθήσει την τελευταία επιθυμία του Μίκη Θεοδωράκη, αναθέτοντας την τελετή σε άλλο γραφείο και αναζητώντας άλλα κοιμητήρια, το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών με προσωρινή διαταγή που, η οποία ισχύει και μέχρι την προσεχή Δευτέρα όταν και θα πραγματοποιηθεί η συζήτηση των ασφαλιστικών μέτρων, απαγορεύει οποιαδήποτε ενέργεια για τον ενταφιασμό του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη. Στη Δικαιοσύνη προσέφυγαν οι “εκτελεστές” της τελευταίας επιθυμίας του Μίκη Θεοδωράκη.

Σύμφωνα με άρθρο 15 του νόμου 4368/2016 μπορεί κάποιος να ορίσει όλες τις λεπτομέρειες της κηδείας του (τόπο, τύπο κλπ), αρκεί να υπογράψει σχετική συμβολαιογραφική πράξη, κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες είχε κάνει ο Μίκης Θεοδωράκης. Επιπλέον, διαρκώς έρχονται στο φως και άλλες επιστολές του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη (με τελευταία επιστολή από το 2013 στον Δήμαρχο Χανίων, η οποία δημοσιεύτηκε σήμερα), με τις οποίες επαναλαμβάνει με τρόπο απόλυτα σαφή την επιθυμία του.

(newsit. gr / photo: intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί