Μιχαηλίδου: Μειώνουμε τις καθυστερήσεις στις υιοθεσίες

Στο ζήτημα των υιοθεσιών και τις αλλαγές που προωθεί το αρμόδιο υπουργείο αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Για πολλά χρόνια το κράτος δεν γνώριζε πόσα παιδιά φιλοξενούνται σε δομές προστασίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας:

«Έχουμε τόσα παιδιά που μένουν σε δομές και τόσους εν δυνάμει γονείς που θέλουν να ενωθούν με αυτά» συμπλήρωσε η υφυπουργός,

Παράλληλα η κ.Μιχαηλίδου τόνισε πως η προηγούμενη κυβέρνηση ψήφισε το 2018 ένα νόμο που έφερνε μεγάλες ανατροπές, ωστόσο «δεν δημιουργήθηκε το ενιαίο καταγραφικό σύστημα για το σύνολο των παιδιών που προβλεπόταν, κάτι που έγινε από την τωρινή ηγεσία του υπουργείου».

Και συνέχισε λέγοντας:

«Από τα 3,5 – 4 χρόνια που διαρκούσε η διαδικασία, μπορώ να πω ότι σε λίγο καιρό θα διαρκεί μόλις ένα χρόνο.Μειώνουμε τις καθυστερήσεις για την υιοθεσία και με απόλυτη διαφάνεια.

«Θα δώσουμε περισσότερα κουπόνια σε μητέρες για να στείλουν τα παιδιά τους σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Το συνολικό ποσό για τα voucher αυξάνεται από τα 170 εκατ. ευρώ στα 200 εκατ. ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνονται οριζόντια –κατά 3.000 ευρώ- και τα εισοδηματικά κριτήρια για την είσοδο στο πρόγραμμα».

(ΦΩΤΟ:Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί