«Η γαλάζια οικονομία είναι η ιστορία και η πορεία της χώρα μας. Οι θάλασσες, τα νησιά, η ναυτιλία και οι ναυτικοί μας, δηλαδή η γαλάζια οικονομία, είναι μέρος της ιστορίας μας και η τεράστια ευκαιρία μας. Σήμερα, η γαλάζια οικονομία αναπτύσσεται διεθνώς με πολύ υψηλή ταχύτητα και χρειάζεται εργαζόμενους σε όλη την αλυσίδα του ανθρώπινου δυναμικού. Αυτό το βήμα διασύνδεσης κάνουμε σήμερα εδώ στον Πειραιά με τη Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ)».
Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «για την Ελλάδα, η γαλάζια οικονομία είναι μέρος του DNA της. Μόνο η ναυτιλία αντιπροσωπεύει πάνω από το 8% του ΑΕΠ της χώρας, ενώ η επίδρασή της στην αγορά εργασίας ξεπερνά τις 80.000 θέσεις εργασίας. Αν προσθέσουμε και τους υπόλοιπους κλάδους που σχετίζονται με τη γαλάζια οικονομία, όπως είναι ο παράκτιος τουρισμός και η αλιεία, τότε η συμβολή της στην εθνική οικονομία ξεπερνά το 25%».
«Όμως, παρά το γεγονός ότι η γαλάζια οικονομία αποτελεί μέρος της κουλτούρας μας και είναι συνυφασμένη με την εθνική μας οικονομία, οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε αυτούς τους κλάδους δεν βρίσκουν ή δυσκολεύονται να βρουν προσωπικό και οι εργαζόμενοι αντίστοιχα τις θέσεις που επιθυμούν. Γι’ αυτό, βρισκόμαστε σήμερα εδώ, γιατί η αντιμετώπιση της ασυμμετρίας μεταξύ προσφοράς και ζήτησης βρίσκεται ψηλά ατζέντα του υπουργείου Εργασίας και η διασύνδεση των πολιτών με την αγορά εργασίας μέσα από ενεργές δράσεις απασχόλησης είναι προτεραιότητά μας», ανέφερε η υπουργός Εργασίας.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, στη σημερινή εκδήλωση της ΔΥΠΑ «Ημέρες Καριέρας για τη γαλάζια οικονομία» συμμετείχαν περισσότερες από 70 επιχειρήσεις από τη ναυτιλία, την ακτοπλοΐα, τα ναυπηγεία, τον θαλάσσιο τουρισμό και το yachting, που αναζητούσαν προσωπικό για 1.000 θέσεις εργασίας.
Οι ενδιαφερόμενοι συνομίλησαν με στελέχη επιχειρήσεων, πραγματοποίησαν αρχικές συνεντεύξεις εργασίας και ενημερώθηκαν από εξειδικευμένους εργασιακούς συμβούλους και στελέχη της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ) για τις δράσεις και υπηρεσίες της ΔΥΠΑ.
Αντίστοιχα, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων είχαν τη δυνατότητα να συγκεντρώσουν σημαντικό αριθμό βιογραφικών, ώστε να καλύψουν τις θέσεις εργασίας, τις οποίες διαθέτουν.
Σημειώνεται ότι, μέχρι σήμερα, πάνω από 5.000 πολίτες έχουν βρει δουλειά σε περισσότερες από 700 επιχειρήσεις, μέσω των δράσεων «Ημερών Καριέρας» της ΔΥΠΑ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μέση Ανατολή/Γάζα: Παρουσιάστηκε το σχέδιο ειρήνης του Τραμπ – Θα τα καταφέρουν;
- Οι 8 λόγοι για να βάλετε τα σπαράγγια στο πιάτο σας
- Σφοδρές βροχοπτώσεις στη Βαλένθια 11 μήνες μετά τις φονικές πλημμύρες- Κόκκινος συναγερμός σε ισχύ, vid
- Μέση Ανατολή: Ο Νετανιάχου υποσχέθηκε να μην ξαναχτυπήσει στο Κατάρ
- Νέα «σφαλιάρα» στο διεθνιστικό αφήγημα! Ο Ιταλός ΥΠΕΞ είπε την αλήθεια για την Ρωσία
- Γερμανός κέρδισε 15 εκατομμύρια ευρώ με λαχείο που είχε ξεχάσει μέσα στο παλτό του!
- Ερντογάν: Τι είπε για την συνάντηση του με τον Τραμπ
- Η Andie MacDowell ταράζει το Hollywood με τα γκρίζα μαλλιά: “Δεν θέλω να είμαι νέα – Ήμουν νέα”
- Προχωρά η ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας και Αιγύπτου – Υπεγράφη Τριμερές Μνημόνιο Κατανόησης
- Λάουρα Κοβέσι: Η επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας έρχεται στην Αθήνα μέσα στο επόμενο διάστημα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

ΜΜΜ

ΑΣΕΠ

ΑΠΘ

ΣΠΙΤΙΑ

ΕΠΙΔΟΜΑ ΠΑΙΔΙΟΥ


ΔΥΠΑ

ΑΠΕΡΓΙΑ

ΕΜΠΟΡΙΟ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
