• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μία ανάσα πριν το lockdown η Αττική – Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για περιφρούρηση πλατειών και όχι μόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Μία ανάσα πριν το lockdown η Αττική – Το νέο σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ. για περιφρούρηση πλατειών και όχι μόνο (ΒΙΝΤΕΟ)

Αρκετοί ειδικοί «ψιθυρίζουν» πως αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα που τέθηκαν σε ισχύ από χθες, τότε η Αττική θα βιώσει νέο lockdown.

Στην κατάρτιση σχεδίου για ιδιότυπο lockdown σε πλατείες έχει προχωρήσει η Ελληνική Αστυνομία ως έσχατη λύση για την αποφυγή συνωστισμών και περαιτέρω διασποράς της νόσου COVID-19.


Ειδικότερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ και το sputniknews, πραγματοποιήθηκε, τη Δευτέρα (21/09), σύσκεψη στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής (ΓΑΔΑ) με αντικείμενο την εφαρμογή των νέων οδηγιών συνάθροισης έως εννέα ατόμων.

Μεταξύ των μέτρων που ενδέχεται να εφαρμόσει η ΕΛ.ΑΣ. ως έσχατο μέσο είναι «κορδέλες» αποκλεισμού σε πλατείες προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός, πμάδες έκτακτου «απο-συγχρωτισμού» που θα περιλαμβάνουν αστυνομικούς, οι οποίοι θα σπεύδουν εγκαίρως σε σημεία με πολλούς συγκεντρωμένους ανθρώπους και θα κάνουν τις απαραίτητες συστάσεις.

Επίσης, εξετάζεται διαφημιστική καμπάνια κατά του συνωστισμού και για την εφαρμογή των μέτρων, αλλά και συστάσεις αποσυμφόρησης από μεγάφωνα περιπολικών που θα γίνονται σε τουλάχιστον δύο ή τρεις γλώσσες.

Ακόμα, οι Αρχές διερευνούν το ενδεχόμενο συχνών περιπολιών και παρουσία στατικών δυνάμεων σε πλατείες καθώς, επίσης, και της «περιφρούρησης» πεζόδρομων, πάρκων, πλατείων, αλσύλλιων, ανοιχτών αθλητικών χώρων και σταδίων.

Επιπλέον, σχεδιάζονται παραινέσεις προκειμένου να μην πωλούνται οινοπνευματώδη σε περίπτερα και μίνι μάρκετ, κοντά σε πλατείες και χώρους όπου παρατηρείται συγχρωτισμός.

Θυμίζουμε πως  τα Πετράλωνα, η Κυψέλη, το Περιστέρι, τα Σεπόλια, η Πλατεία Αττικής, το Φάληρο και η Καλλιθέα, θεωρούνται οι «κόκκινες» περιοχές στην Αττική, καθώς συγκεντρώνουν την πλειοψηφία των κρουσμάτων που καταγράφονται ημερησίως.

(φωτο:eurokinissi)