Μετρό. Ένα έργο που οι Πειραιώτες περίμεναν πολλά χρόνια έφθασε στην ολοκλήρωσή του.
Εκτιμάται ότι σε λιγότερο από 1 μήνα θα λειτουργήσουν οι νέες στάσεις του μετρό στα Μανιάτικα, το Δημοτικό Θέατρο και το Λιμάνι προσφέροντας ουσιαστική λύση στο πρόβλημα των μετακινήσεων όχι μόνο προς την Αθήνα, αλλά και προς το αεροδρόμιο, απόσταση για την οποία θα αρκούν πλέον μόλις 50 λεπτά. Οι προσδοκίες είναι ότι θα επέλθει και συνολική αναβάθμιση των περιοχών γύρω από τις τρεις στάσεις, όπως ήδη συνέβη στον Κορυδαλλό που συνδέθηκε με τη γραμμή 3.
Τα δοκιμαστικά δρομολόγια της Γραμμής 3 έχουν ήδη ξεκινήσει. Στις 27 – 28 Αυγούστου οι σταθμοί του Μετρό “Νίκαια”, “Κορυδαλλός” και “Αγία.Βαρβάρα” θα παραμείνουν κλειστοί και η Γραμμή 3 θα λειτουργεί στο τμήμα “Αεροδρόμιο – Αγ. Μαρίνα”
Εκτιμάται ότι επιπλέον 132.000 πολίτες θα κινούνται στην γραμμή 3, με σήραγγα μήκους 7,6 χλμ. με 6 νέους σύγχρονους σταθμούς Αγία Βαρβάρα, Κορυδαλλός, Νίκαια, Μανιάτικα, Πειραιάς και Δημοτικό Θέατρο.
Η νέα γραμμή θα ενώσει το λιμάνι του Πειραιά με το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος σε λιγότερο από 1 ώρα, και θα ανακουφίσει τον Πειραιά από το κυκλοφοριακό, 23.000 λιγότερα αυτοκίνητα στους δρόμους ημερησίως, κάτι που σημαίνει 120 τόνοι διοξειδίου του άνθρακα λιγότεροι. Ο σταθμός του μετρό θα βρίσκεται κοντά στον ηλεκτρικό και τις στάσεις των λεωφορείων.
“Γενικά ο Πειραιάς έχει περάσει μεγάλη κάμψη. Με τον κόσμο που θα ανεβάσει το μετρό και οι καφετέριες θα δουλέψουν και τα μαγαζιά” δήλωσε στον ΣΚΑΪ επιχειρηματίας.
Το παράδειγμα του Κορυδαλλού
Περισσότερο κόσμο είδαν ήδη οι επιχειρηματίες στον Κορυδαλλό με τη γραμμή 3.
Το μετρό στον Κορυδαλλό είναι μια μόνο από τις 15 στάσεις της γραμμής 3. Ήδη κλείνει 2 χρόνια λειτουργία, και όπως είπαν οι κάτοικοι στον σταθμό μας έχει αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, καθώς σε λίγα λεπτά μπορείς να πας σε οποιοδήποτε σημείο της Αθήνας.
skai/ intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αιματοχυσία και στον Λίβανο – 850 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα τις τελευταίες 2 εβδομάδες
- Μυστηριώδης δυσοσμία ταλαιπωρεί Νεοϋορκέζικη γειτονιά – Μυρίζει σαν «σάπια αυγά» και «καίει τα μάτια»
- Χρυσά Βατόμουρα: Το «War of the Worlds» στην κορυφή των χειρότερων ταινιών της χρονιάς
- «Ξύπνησε» ξανά το ηφαίστειο Κανλάον στις Φιλιππίνες – Εκτόξευσε τέφρα σε ύψος πέντε χιλιομέτρων, vid
- Ο Πάπας απευθύνει έκκληση για εκεχειρία: «Εδώ και δύο εβδομάδες, οι άνθρωποι της Μ. Ανατολής υποφέρουν»
- Καλαμαριά: Συμπληρωματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα – Κρατείται ο ένας εξ αυτών
- Ευρωπαϊκή διάκριση για το Φεστιβάλ Μουσικής Χάλκης – Δημήτρης Κρεμαστινός από το European Heritage Hub
- Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας εκτιμά πως ο πόλεμος με το Ιράν θα τελειώσει εντός λίγων εβδομάδων
- Αραγτσί: Ο πόλεμος δεν θα τελειώσει παρά μόνο όταν το Ιράν θα είναι “βέβαιο” ότι δεν θα ξανασυμβεί
- Ο ΙΣΑ αναλαμβάνει πρωτοβουλία για αντικειμενική κοστολόγηση ιατρικών πράξεων και εξετάσεων









