Μέτρα στήριξης της οικονομίας – Οι σημαντικές ημερομηνίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Με απόφαση του πρωθυπουργού και της κυβέρνησης έχουμε τρίμηνη παράταση της προστασίας της πρώτης κατοικίας και πρόγραμμα-γέφυρα επιδότησης δόσεων δανείων.

Η Αθανασία Ακρίβου στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» ανέφερε τι προβλέπεται για την τρίμηνη παράταση για την α΄κατοικία μέχρι τέλος Ιουλίου.

Αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα επιδότησης μερους της δόσης για τα κόκκινα δάνεια “κορωνόπληκτων” και τα πράσινα δάνεια “κορωνόπληκτων”, δηλαδή τους συνεπείς δανειολήπτες που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Έδωσε επίσης τις κρίσιμες ημερομηνίες για την υποβολή αιτήσεων για την επιστρεπτέα προκαταβολή και ποιους αφορά, αλλά και για το επίδομα που αναμένεται να πιστωθεί στους ξεναγούς και ηθοποιούς.

Στην ίδια εκπομπή μίλησε ο κ. Γιάννης Χατζησαλάτας, εκπρόσωπος Εφοριακών Αττικής και Κυκλαδων, ο οποίος αναφέρθηκε στο επίδομα των 400 ευρώ και ποιοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που το δικαιούνται.

Επίσης στις 4 Μαϊου ολοκληρώνεται η πληρωμή των 800 ευρώ στους επαγγελματίες και οι δικαιούχοι πρέπει να σπεύσουν στις τράπεζες αν δεν δουν τα χρήματα στο λογαριασμό τους, καθώς τα ποσά είναι ακατάσχετα.

Ανέλυσε επίσης τις πληρωμές του ΕΦΚΑ και την έκπτωση του 25% και πώς συμψηφίζεται με παλαιότερες οφειλές.

(Megatv – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί