Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το meteo η κακοκαιρία Daniel που επηρεάζει μεγάλο τμήμα της χώρας μας από τη Δευτέρα, θα συνεχιστεί με ένταση τις επόμενες ώρες κυρίως στα κεντρικά τμήματα.
Οι βροχές και οι ισχυρές καταιγίδες θα συνεχιστούν παρουσιάζοντας ένταση και διάρκεια κυρίως στα κεντρικά ηπειρωτικά τμήματα το διήμερο Τρίτης – Τετάρτης, με τα πολύ μεγάλα ύψη βροχής που αναμένονται να δρουν σωρευτικά στα πλημμυρικά φαινόμενα που ήδη εκδηλώνονται, εντείνοντας τα προβλήματα.
Στον χάρτη που ακολουθεί, επισημαίνονται οι περιοχές όπου αναμένονται ύψη βροχής μεγαλύτερα των 100 mm, για το χρονικό διάστημα από την Τρίτη έως το βράδυ της Τετάρτης. Υπενθυμίζεται ότι 1 mm βροχής αντιστοιχεί σε ένα λίτρο νερού σε μια επιφάνεια 1 τετραγωνικού μέτρου (ή ενός τόνου σε ένα στρέμμα).

Σύμφωνα με τον ανανεωμένο χάρτη, οι περιοχές όπου θα δεχθούν πολύ μεγάλα ύψη βροχής τις επόμενες ημέρες είναι:
- Πιερία
- Θεσσαλία (Μαγνησία, Τρίκαλα, Καρδίτσα, νότια τμήματα Ν. Λαρίσης)
- Σποράδες
- Ανατολική Στερεά (Φθιώτιδα, Βοιωτία)
- Κεντρική Στερεά (Ευρυτανία)
- Ανατολική Πελοπόννησος (Δυτική Κορινθία, Αργολίδα, Ανατολική Αρκαδία)
- Νότια Πελοπόννησος (Μεσσηνία, Λακωνία)
- Τοπικά στην Ήπειρο (Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία)
Aπό την επεξεργασία των προγνωστικών στοιχείων το διήμερο Τρίτης και Τετάρτης στην περιοχή του Πηλίου, που ήδη αντιμετωπίζει πλημμύρες, αναμένονται από 650 έως 700 mm, ενώ στην περιοχή νότια του νομού Καρδίτσας από 550 έως 600 mm.
Μάλιστα, το meteo αναφέρει πως στην περιοχή της Αθήνας σημειώνονται κατά μέσο όρο περίπου 400 mm σε ένα χρόνο!
(newsit, meteo – freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πόλεμος στο Ιράν: Οι “ονειρικές διακοπές” που ακυρώθηκαν και τα υπερατλαντικά ταξίδια που μετατράπηκαν σε εφιάλτη
- Φιντάν: «Τεράστιο σφάλμα αυτός ο πόλεμος – Η Τουρκία δεν θέλει να εμπλακεί ούτε πρόκειται να απαντήσει στο Ιράν»
- Βρετανία: Εξετάζουμε πιο ενεργή συμμετοχή στον πόλεμο με πλοία και drones
- Ν. Ανδρουλάκης: Μαζί μπορούμε να κερδίσουμε την Ελλάδα που αξίζουμε
- Το μήνυμα του ΠτΔ έναν χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του: «Μόνο με συνεννόηση κάνουμε άλματα»
- Η Ιωάννα της Ηρακλειάς – Η δασκάλα με τη μία μαθήτρια, που διορίστηκε τυχαία στο μικρό νησάκι κι έμεινε μόνιμα εκεί
- Πώς η Κίνα χρησιμοποιεί drones για να λιώσει τον πάγο πάνω σε ηλεκτρικά καλώδια! ΒΙΝΤΕΟ
- Πυροβολισμοί στη Νέα Μάκρη: Προσαγωγές Τούρκων υπηκόων
- Τεχνολογία και ηλεκτρονικό εμπόριο: Πώς αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών – Στοιχεία για την Ελλάδα
- Χρυσοχοΐδης για έξυπνες κάμερες: Έχει ξεκινήσει η λειτουργία τους, αλλά όχι η αποστολή των κλήσεων









