Σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Επιμελητήριο Κορινθίας, ο υφυπουργός Οικονομικών, Χρίστος Δήμας, σχολίασε το θέμα που προέκυψε τις τελευταίες μέρες με την μεταφορά λαδιού και τις καταγγελίες περί επιβολής διοικητικών προστίμων.
Το κυβερνητικό στέλεχος διέψευσε τις πληροφορίες σχετικά με βαριά πρόστιμα σε όσους μεταφέρουν το ελαιόλαδο με τενεκέδες.
Τις χαρακτήρισε «ψευδείς ειδήσεις» λέγοντας:
«Θέλω να διαψεύσω πως ούτε είχαμε σκεφτεί κάτι ούτε ετοιμάζουμε κάτι νομοθετικά. Είδαμε τις τελευταίες μέρες ακόμα και δημόσια πρόσωπα να κάνουν αναφορά στο συγκεκριμένο θέμα, σε μία προσπάθεια να δημιουργήσουν καταστάσεις».
Αξίζει να σημειωθεί πως τα τελευταία 24ωρα εκπρόσωποι των ελαιοπαραγωγών από κάθε γωνιά της Ελλάδας είχαν εκφράσει σε ΜΜΕ την αγανάκτησή τους για το φημολογούμενο μέτρο της επιβολής προστίμου σε όσους μετέφεραν τενεκέδες λάδι χωρίς τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Χαρακτηριστικές ήταν οι χθεσινές δηλώσεις του Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Χρήστου Κέλλα, σε πανελλήνιας εμβέλειας κανάλι, σε μία προσπάθεια να… καθησυχάσει τις διαμαρτυρίες παραγωγών και πολιτών:
«Αυτό το οποίο κάνουμε είναι αυτό που γίνεται και σε άλλα προϊόντα, στον τρόπο διακίνησής τους. Αυτό που θέλουμε είναι να σταματήσει η παράνομη αποστολή λαδιού για εμπορικούς σκοπούς. Αυτός που βγάζει το λάδι για δική του χρήση θα συνεχίσει να το κάνει. Όποιος παίρνει τον τενεκέ λάδι θα πρέπει αυτός να συνοδεύεται από παραστατικά».
Πηγή βίντεο: KorinthosTv – Freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΔΙΜΕΑ: Εντατικοποίηση των παρεμβάσεων στην αγορά καυσίμων – Πάνω από 200 έλεγχοι σε δύο μέρες
- Νέες ακυρώσεις πτήσεων από και προς χώρες της Μέσης Ανατολής, έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της 4/3/2026
- Βέροια: Έρχονται μέσα στον Μάρτιο οι “Ανθισμένες Ροδακινιές 2026”- Δείτε το πλήρες πρόγραμμα
- ΥΠΕΞ: Επικαιροποίηση τηλεφωνικών γραμμών εκτάκτου ανάγκης για Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στη Μ. Ανατολή
- Τεράστιος πύθωνας έκανε μεταμεσονύκτια επίσκεψη σε μπάνιο σπιτιού στην Αυστραλία, vid
- Τρόμος στον αέρα: Η συγκλονιστική διάσωση δύο ανθρώπων μέσα από αερόστατο στο Τέξας – Δείτε βίντεο
- Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη με τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας
- Τυχαίο;; Αυτά συνέβαιναν μόλις μερικές μέρες πριν στο Ιράν – Vid
- Κάγια Κάλας για θάνατο Χαμενεΐ: Το τι θα ακολουθήσει είναι αβέβαιο – Ανοικτός ο δρόμος για ένα διαφορετικό Ιράν
- Στενά Ορμούζ: Πολλά δεξαμενόπλοια έριξαν άγκυρα και περιμένουν την έκβαση του πολέμου









