• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μειώσεις φόρων η απάντηση της Ελλάδας στον κορωνοϊό – Όλο το «πακέτο» μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Μειώσεις φόρων η απάντηση της Ελλάδας στον κορωνοϊό – Όλο το «πακέτο» μέτρων (ΒΙΝΤΕΟ)

Η οικονομία χρειάζεται ανάκαμψη και η κυβέρνηση δείχνει να το καταλαβαίνει αυτό!

Η μείωση του ΦΠΑ σε εστίαση – διαμονή – μεταφορές, άμεσες μειώσεις φόρων, η περικοπή της προκαταβολής φόρου αλλά και η επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών είναι ορισμένα από τα μέτρα που αναμένεται να ανακοινώσει η Νέα Δημοκρατία.

Όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο επεξεργάζεται λελογισμένες και στοχευμένες μειώσεις φόρων!

Θα αφορούν:

  • ΦΠΑ στην εστίαση (μετατάξεις προϊόντων στην κατώτερη κλίμακα 13%)
  • ΦΠΑ στη διαμονή (μείωση από 13% στο 6%, κατάργηση του τέλους διαμονής)
  • ΦΠΑ στις μεταφορές (μείωση του ΦΠΑ από 24% στο 13% για ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια)
  • Μείωση προκαταβολής φόρου («κούρεμα» στο 70% ή στο 50%)
  • Μείωση στη φορολογία των ακινήτων (για όσους εισέπραξαν μειωμένο μίσθωμα κατά 40%)
  • Παρεμβάσεις για τη στήριξη της εργασίας (επιδότηση αποδοχών και ασφαλιστικών εισφορών)

Σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, τα νέα μέτρα θα έχουν άμεση ισχύ και θα διαρκέσουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες (Ιούνιος – Αύγουστος), με στόχο τη στήριξη των οικονομικών κλάδων που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση που έχει επιφέρει παγκοσμίως ο κορωνοϊός.

Επιπλέον, από τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ακολουθήσει ένα δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων, το οποίο θα έχει μόνιμα χαρακτηριστικά!!!

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μόνιμες μειώσεις στους φορολογικούς συντελεστές και στις ασφαλιστικές υποχρεώσεις των πολιτών.

Οι ανακοινώσεις των νέων μέτρων θα γίνουν από τον ίδιο τον πρωθυπουργό την Τετάρτη.

Όπως έγινε γνωστό από το Μέγαρο Μαξίμου, στη συνέχεια θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις από τους αρμόδιους υπουργούς οι οποίοι θα εξειδικεύσουν τα μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι η κυβέρνηση διαμορφώνει ένα συνεκτικό σχέδιο για την επανεκκίνηση του τουρισμού.

«Δεδομένης της σημασίας του τουρισμού και της εστίασης για την οικονομία της χώρας, ιδίως κατά το β’ εξάμηνο της χρονιάς, το σχέδιό μας θα καλύπτει όλο το τρίπτυχο: εργασία, φορολογία, ρευστότητα.

Για να στηρίξουμε την απασχόληση και το εισόδημα, όσο μπορούμε. Ας μην τρέφουμε όμως αυταπάτες. Το φετινό καλοκαίρι δεν θα είναι σαν το περσινό. Και δεν πρέπει να συγκρίνεται με αυτό. Γιατί κλείσαμε την οικονομία και μείναμε σπίτι, για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία. Για να μείνουμε υγιείς. Και θυσιάσαμε, οικειοθελώς, ένα μέρος της ευημερίας μας για να το πετύχουμε. Φέτος λοιπόν, στον τομέα του τουρισμού, ξεκινάμε από το μηδέν. Ό,τι κερδίσουμε θα είναι επιτυχία. Και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πάρουμε ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια πολύ μικρότερη τουριστική πίτα», είπε ο κ. Πέτσας.