Μέγαρα: Καλλιεργούσαν κάνναβη και την μοίραζαν με delivery σε σπίτια και προσυμφωνημένα σημεία

Εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις

Εξαρθρώθηκαν, από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεγαρέων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής, δύο εγκληματικές οργανώσεις που διακινούσαν κοκαΐνη και κάνναβη στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων.

Στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης, που σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από το Τμήμα Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Μεγαρέων, με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης και των Τμημάτων Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Δυτικής Αττικής, της Ο.Π.Κ.Ε. και αστυνομικού σκύλου, συνελήφθησαν πέντε μέλη των εγκληματικών οργανώσεων, ηλικίας 20, 21, 31 και 55 ετών, και σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία -κατά περίπτωση- για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών, περί όπλων, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και βία κατά υπαλλήλων. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα επτά άτομα.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκε πλήρως εξοπλισμένο εργαστήριο καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, εγκατεστημένο σε αποθήκη στα Μέγαρα. Από το εσωτερικό του κατασχέθηκαν 89 δενδρύλλια κάνναβης και εξοπλισμός εργαστηρίου.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων συνεργάζονταν σε όλα τα στάδια της εγκληματικής δραστηριότητάς τους, τόσο μεταξύ τους όσο και με άτομα που δρούσαν ανεξάρτητα και συναλλάσσονταν με αυτούς.

Ειδικότερα, αναφορικά με την πρώτη εγκληματική ομάδα, σύμφωνα με την αστυνομία, η δράση της οργάνωσης χρονολογείται τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους και διακινούσε ποσότητες κοκαΐνης στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων, με αρχηγό τον 31χρονο. Διατηρούσαν τιμοκατάλογο, ενώ είχαν αναπτύξει κωδικοποιημένο τρόπο επικοινωνίας, που πραγματοποιούσαν μέσω εφαρμογών κοινωνικής δικτύωσης προκειμένου να δυσχεράνουν τον εντοπισμό τους.

Οι συναλλαγές πραγματοποιούνταν με τέσσερις τρόπους: Με απευθείας παραλαβή από την κατοικία τους, με παράδοση σε συγκεκριμένα σημεία-στέκια, με διανομή (delivery) σε προσυμφωνημένα σημεία και με παραλαβή από σημεία που είχαν αποκρύψει τα ναρκωτικά. Στο πλαίσιο της δράσης τους εξακριβώθηκε ότι είχαν πραγματοποιήσει τουλάχιστον 406 συναλλαγές, με το χρηματικό όφελος να ξεπερνάει το ποσό των 24.000 ευρώ.

Όσον αφορά την δεύτερη εγκληματική ομάδα, με αρχηγό τον 55χρονο συλληφθέντα και τον 21χρονο ως μέλος, κατά την αστυνομία, δραστηριοποιούνταν τουλάχιστον από τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους στη διακίνηση κάνναβης στην ευρύτερη περιοχή των Μεγάρων. Η επικοινωνία τους πραγματοποιείτο μέσω διαδικτυακών εφαρμογών και παρέδιδαν τις ναρκωτικές ουσίες είτε με απευθείας παραλαβή από τις κατοικίες τους είτε με διανομή σε προσυμφωνημένα σημεία ή από σημεία που εναπόθεταν-απέκρυπταν τις ναρκωτικές ουσίες.

Μετά από έρευνες στους ίδιους και τις οικίες τους, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1,6 γραμμ. κοκαΐνης, 16,7 γραμμ. κάνναβης, αεροβόλο πιστόλι και πιστόλι κρότου, το χρηματικό ποσό των 5.220 ευρώ, αυτοσχέδιοι μετρητές ποσοτήτων ναρκωτικών, αμπούλες αερίου και φυσίγγιο κρότου, πλήθος νάιλον συσκευασιών και τρία κινητά τηλέφωνα.

Επιπλέον, κατασχέθηκαν τα οχήματα με τα οποία πραγματοποιούσαν τις μετακινήσεις τους. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα.

(ΑΠΕ – ΜΠΕ / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί