Μεγάλη επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών: “Ξήλωσαν” φυτεία με 467 δενδρύλλια κάνναβης – Μισό εκατ. ευρώ η αξία τους (vid)

Φυτεία με 467 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας

Φυτεία με 467 δενδρύλλια κάνναβης, εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή της Αμφίκλειας Φθιώτιδας και μετά από αστυνομική επιχείρηση του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας, στις 24/7 το πρωί, συνελήφθησαν οι δύο καλλιεργητές της.

Ειδικότερα, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων, εντοπίστηκαν από τους Αστυνομικούς δύο ειδικά διαμορφωμένοι και δυσπρόσιτοι χώροι, οι οποίοι ήταν εκχερσωμένοι και περιβάλλονταν από φυσική βλάστηση (πουρνάρια), άνω των 3 μέτρων, με σκοπό να παρέχεται κάλυψη στη φυτεία.

Συνολικά εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν 467 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους από 0,50 έως 1,60 μέτρων, η άρδευση των οποίων, όπως διαπιστώθηκε, γινόταν από γειτονικό ρυάκι με λάστιχο.

Οι δύο δράστες συνελήφθησαν, όταν προχθές το πρωί προσήλθαν στη φυτεία με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και εισήλθαν στο εσωτερικό της, με σκοπό την περιποίησή της.

Από το χώρο της φυτείας και την ευρύτερη περιοχή αυτής, κατασχέθηκαν:

το όχημα που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη μετάβαση τους σε αυτή,
λάστιχο ποτίσματος, μήκους 300 μέτρων,
σκαλιστήρι, ποτιστήρι και πλαστικός κουβάς νερού, καθώς και
2 πλαστικές σακούλες, οι οποίες περιείχαν λίπασμα.

Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα μαχαίρι και δύο κινητά τηλέφωνα.

Φυτεία κάνναβης: Πάνω από 500.000 ευρώ το όφελος
Γίνεται μνεία ότι, το επιδιωκόμενο όφελος για τους δράστες από την καλλιέργεια των δενδρυλλίων, την συγκομιδή και διακίνηση της κάνναβης, εκτιμάται ότι θα υπερέβαινε τις 500.000 ευρώ.

Όπως προέκυψε, σε βάρος ενός εκ των συλληφθέντων, εκκρεμούσαν δύο Εντάλματα σύλληψης, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και μία καταδικαστική Απόφαση, για κλοπή και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Επιπλέον, ο δεύτερος συλληφθείς κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών, διότι στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων παραμονής του στη χώρα μας.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Λαμίας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

dikastiko/ scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί