• Αρχική
  • Άρθρα
  • Μεγάλη αναστάτωση σε πελάτες της Alpha Bank- Έλαβαν SMS για ανύπαρκτες συναλλαγές

Μεγάλη αναστάτωση σε πελάτες της Alpha Bank- Έλαβαν SMS για ανύπαρκτες συναλλαγές

alphabank
Πελάτες της Alpha Bank έλαβαν SMS για μεταφορές χρημάτων που δεν έκαναν ποτέ.

Πηγές της τράπεζας καθησυχάζουν τους πελάτες τους, τόσο για τους λογαριασμούς τους, όσο και για τα προσωπικά τους δεδομένα.

Τα SMS που προκάλεσαν τον πανικό έγραφαν τα εξής:

«myAlpha Code: **** EIΣOΔOΣ ΣTO e-banking. O KΩΔIKOΣ MIAΣ XPHΣHΣ ΘA ΠAPAMEINEI ENEPΓOΣ ΓIA TA EΠOMENA 5’». Αυτό ήταν το μήνυμα που έλαβαν στα κινητά τους οι χρήστες του ebanking της Alpha Bank.

Συγκεκριμένα πελάτες της Alpha Bank έλαβαν στο κινητό τους μηνύματα με κωδικούς, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις αναφέρονταν και συναλλαγές μεταφοράς εκατοντάδων ευρώ! Οι πελάτες μετά από αυτά έπαθαν πανικό.

Πολλοί μάλιστα πελάτες κατήγγειλαν πως δεν μπορούσαν να επικοινωνήσουν ούτε με το τηλεφωνικό κέντρο της τράπεζας.

Η τράπεζα δηλώνει πως δεν πρόκειται για σοβαρό πρόβλημα, αλλά για τεχνικής φύσεως ζήτημα (κόλλημα Server) γι’ αυτό και στέλνονται ανεξέλεγκτα μηνύματα προς πελάτες όμως σύντομα το όλο ζήτημα θα αποκατασταθεί.

Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας

Με ενημέρωσή της η Alpha Bank πληροφορεί τους συναλλασσόμενους ότι “λόγω τεχνικών θεμάτων στο σύστημα ενημέρωσης μέσω SMS, αριθμός συνδρομητών του Alpha Web Banking έχει δεχθεί, τις τελευταίες ώρες, ενημερωτικά μηνύματα που αναφέρονται σε παλαιότερες ημερομηνίες και συναλλαγές. Δεν υφίσταται ζήτημα ασφάλειας ή επίθεσης στο σύστημα ηλεκτρονικών συναλλαγών της Τράπεζας”.

“Λυπούμαστε για την αναστάτωση. Οι τεχνικές υπηρεσίας της Alpha Bank και των συνεργατών της εργάζονται από την πρώτη στιγμή για την ταχεία αντιμετώπιση του ζητήματος. Συνδρομητές που λαμβάνουν τέτοια μηνύματα παρακαλούνται να τα αγνοούν”, αναφέρει η Alpha Bank.

photo eurokinissi