Με παρουσία των ΜΑΤ και με φράχτη πέντε μέτρων τα έργα του Μετρό στα Εξάρχεια -Τι μέτρα παίρνει η ΕΛΑΣ (vid)

Με τις αντιδράσεις των κατοίκων να είναι έντονες για τις παρεμβάσεις στην πλατεία Εξαρχείων λόγω ΜΕΤΡΟ η ΕΛΑΣ παίρνει μέτρα.

Η Αστυνομία θα επιχειρήσει με τοποθέτηση μεταλλικού φράχτη ύψους 5 μέτρων, 24ωρη παρουσία ΜΑΤ, αυξημένες περιπολίες και ιδιωτική φύλαξη και να σταματήσει ενδεχόμενες καταδρομικές επιθέσεις με στόχο την Πλατεία Εξαρχείων.

Υπενθυμίζεται ότι η πλατεία Εξαρχείων έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες σε εργοτάξιο, για την κατασκευή του σταθμού του Μετρό προκαλώντας έντονες αντιδράσεις των κατοίκων.

Στο σημείο διαδήλωναν από το πρωί περίπου 80 άτομα που ζητούσαν να σταματήσουν τα έργα. «Η πλατεία χρειάζεται ζωή, ελευθερία, δημιουργία, όχι σταθμό μετρό», έγραφε πανό που κρατούσαν οι συγκεντρωμένοι. Και ενώ τα πνεύματα ηρέμησαν, μόλις οι εργάτες ξεκίνησαν να κόβουν δέντρα από την πλατεία, προκάλεσαν νέο κύμα αντιδράσεων, από τους συγκεντρωμένους.

Προχθές μπήκαν οι λαμαρίνες για την περίφραξη του χώρου, συνοδεία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, υπό τον φόβο αντιδράσεων από κατοίκους της περιοχής.


Τα έργα αναμένεται να συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες με έντονη αστυνομική παρουσία, καθώς ο σχεδιασμός της ΕΛ.ΑΣ. προβλέπει 24ωρη περιφρούρηση από διμοιρίες των ΜΑΤ που θα βρίσκονται περιμετρικά της πλατείας.

Για να αντιμετωπίσουν τυχόν καταδρομική επίθεση οι Αρχές θα αυξήσουν τις περιπολίες από την ομάδα ΔΡΑΣΗ στα στενά των Εξαρχείων. Στην Πλατεία, έχει ζητηθεί από τις αρχές, να τοποθετηθεί μεταλλικός φράχτης 5 μέτρων, με στόχο να προστατευτεί το εργοτάξιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός από τη συνδρομή της αστυνομίας, εντός της εγκατάστασης για τα έργα του μετρό, θα υπάρχει 24ωρη ιδιωτική φύλαξη.

iefimerida/ intime

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί