Με χώμα από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ηλεία, που έφεραν συγγενείς του, ετάφη το μεσημέρι ο ιεράρχης, μετά από προσωπική του επιθυμία, στο κενοτάφιο του μακαριστού μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Γενναδίου.
Νωρίτερα, προεξάρχοντος του αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου, τελέστηκε στον Καθεδρικό και Προσκυνηματικό Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας, η εξόδιος ακολουθία του μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, Άνθιμου. Με την καμπάνα να ηχεί πένθιμα, πλήθος κόσμου συνέρευσε στον ναό για να αποχαιρετήσει τον ιεράρχη και στη συνέχεια ακολούθησε με πομπή, μέχρι τον ναό του Αγίου Γρηγορίου.
Για έναν φλογερό Έλληνα και πατριώτη που ενσάρκωσε τη μεγαλοσύνη της Ορθοδοξίας έκανε λόγο, στον επικήδειό του, ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας.
Ως μια σπουδαία προσωπικότητα, έναν ιεράρχη που άφησε τη σφραγίδα του στον τόπο και τους πιστούς, χαρακτήρισε τον μητροπολίτη πρώην Θεσσαλονίκης, κυρό Άνθιμο, η περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Αθηνά Αηδονά, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης μίλησε για μια μεγάλη και αυθεντική προσωπικότητα που βάδισε στο δρόμο της ευθύνης και της αφοσίωσης, με προσήλωση στις αρχές της ορθόδοξης πίστης.
Ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Φιλόθεος εξήρε το έργο του Άνθιμου και μίλησε για έναν ευγενή, φιλάνθρωπο και διακριτικό άνθρωπο.
«Αποχαιρετούμε σήμερα έναν πνευματικό ηγέτη που άφησε το αποτύπωμα του στην πνευματική και θρησκευτική ζωή της Βόρειας Ελλάδας», είπε μεταξύ άλλων ο επίτροπος Βιώσιμων Μεταφορών της ΕΕ, Απόστολος Τζιτζικώστας.
Το σκήνωμα του ιεράρχη μεταφέρθηκε από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας στον χώρο όπου ετάφη, με στρατιωτικό τζιπ με τρέιλερ του Συλλόγου Ιστορικών Στρατιωτικών Οχημάτων, με άγημα του στρατού και την μπάντα του Δήμου Θεσσαλονίκης και των Ενόπλων Δυνάμεων να παιανίζουν εμβατήρια.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ – Πηγή βίντεο: thestival. gr / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αγωνία για τον 74χρονο ορειβάτη στο Βελούχι Ευρυτανίας: Σταματούν οι έρευνες για τη νύχτα λόγω κακοκαιρίας
- «Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Πωλείται η αυθεντική άμαξα του 1890 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία
- Συνάντηση Δούκα – Χαρίτση για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στον δήμο Αθηναίων
- Α. Τζιτζικώστας από έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη: «Κοινοί παγκόσμιοι κανόνες για πιο ασφαλείς, ανθεκτικές και καθαρές μεταφορές»
- Ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Κίνα από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου
- Λαϊκές αγορές: Αυτό θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα
- Πολεμικό Ναυτικό – Ορμή 1/26: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων σε Σαρωνικό και Αργολικό κόλπο
- Όρμπαν: Η Κάλας θέλει να κάνει ό,τι απέτυχαν οι Χίτλερ και Ναπολέων, vid
- «Cumulonimbus»: Το γιγάντιο νέφος που προκάλεσε έντονη καταιγίδα στην Αττική – Η ανάρτηση Καλλιάνου
- Έπος: Σικελός εκπαίδευσε τον σκύλο του στην…παρανομία! Vid









