Με αντιπροσωπεία εργαζομένων που απασχολούνται σε δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων, οι οποίες τελούν υπό την ευθύνη λειτουργίας του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, συναντήθηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση, η ανταλλαγή απόψεων και η ενημέρωση από εργαζόμενους της πρώτης γραμμής που διαθέτουν εμπεριστατωμένη γνώση, λόγω της εμπειρίας τους στο πεδίο.
Οι εργαζόμενοι στις δομές αναφέρθηκαν στην ωριμότητα και την υπευθυνότητα που επιδεικνύουν οι ασυνόδευτοι ανήλικοι κατά τη διάρκεια του περιορισμού των μετακινήσεων εξαιτίας της πανδημίας και στην τήρηση των σχετικών κανόνων της Πολιτείας.
Ο αναπληρωτής υπουργός ζήτησε από τους εργαζόμενους να συντάξουν και να αποστείλουν έκθεση που να περιγράφει τη δράση των δομών κατά την περίοδο της πανδημίας, προκειμένου να αξιολογηθεί από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου κατά τη διαμόρφωση πολιτικών διαχείρισης του μεταναστευτικού, συμπεριλαμβανομένης και της ιδιαίτερα απαιτητικής διαδικασίας της ένταξης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξύπνησαν σε ξενοδοχείο στην Ταϊλάνδη…από αυτό! Το βίντεο έγινε viral
- Κυρανάκης κατά Κωνσταντοπούλου για τη δίκη των Τεμπών
- Δικογραφία για απάτη σε 27χρονο «υπεύθυνο PR» – Έταζε δουλειά και… άδειαζε λογαριασμό
- Χειροπέδες σε 37χρονο καταζητούμενο διεθνώς – Κυκλοφορούσε με ταυτότητα του δίδυμου αδελφού του
- Nations League: Αυτοί είναι οι όμιλοι – Με ποιές χώρες παίζει η Ελλάδα
- Στο Κατάρ μεταβαίνει ο Ν. Δένδιας
- Θα εμπλακεί και η Συρία στον πόλεμο; Τι είπε ο ισλαμιστής πρόεδρος
- Mε τον ΥΠΕΞ της Δημοκρατίας της Σιγκαπούρης θα συναντηθεί ο Γ. Γεραπετρίτης
- Δένδιας: «71 χρόνια από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Εθνικής Οργάνωσης Κυπρίων Αγωνιστών (ΕΟΚΑ)»
- Ένα μπουκάλι κρασί πουλήθηκε όσο ένα υπερπολυτελές σπίτι – Ποσό που «ζαλίζει» (Photo)









