Μαθήτρια με κορωνοϊό «όμηρη» του νόμου – Έδωσε και τα 4 μαθήματα πανελλήνιες, πρέπει να τα δώσει όλα πάλι τον Σεπτέμβριο (vid)

Ζητούν από μαθήτρια που νόσησε με κορωνοϊό, να ξαναδώσει όλα τα μαθήματα στις πανελλαδικές τον Σεπτέμβριο.

Μια περίπτωση που θέτει ένα νέο κορίτσι σε ομηρία λόγω του νόμου που ισχύει, παρόλο που έδωσε και τα τέσσερα μαθήματα των Πανελληνίων και νόσησε πριν δώσει το ειδικό μάθημα των Γαλλικών.

Όπως ανέφερε η μητέρα της μαθήτριας, κυρία Ξένια, στο mega:

«Η κόρη μου βρέθηκε θετικό κρούσματα την Τετάρτη και την επόμενη ημέρα ψάχναμε να βρούμε με ποιον τρόπο θα μπορούσε να δώσει το ειδικό μάθημα των γαλλικών. Ήθελε για γαλλική φιλολογία μόνο. Έδωσε τα 4 μαθήματά της και της έμενε το ειδικό που θα έδινε τη Δευτέρα. Μάθαμε ότι υπάρχει νόμος και πρέπει να τα δώσει όλα πάλι από τον Σεπτέμβριο. Αυτό προβλέπει ο νόμος. Ο κορωνοϊός μπήκε σε έναν νόμο που υπάρχει ήδη 5 χρόνια. Επικοινώνησα με τους διευθυντές και την Δευτεροβάθμια. Ήταν όλοι σίγουροι ότι πρέπει να τα δώσει όλα από Σεπτέμβριο.»

«Η ισχύς του νόμου υπάρχει. Η κόρη μου και όλα τα παιδιά σαν τη κόρη μου ζουν σε καθεστώς lockdown και εξ’ αποστάσεως εκπαίδευσης και είναι σαν να τους λένε “δεν μας νοιάζει, έλα να τα ξαναδώσεις όλα από Σεπτέμβριο”», πρόσθεσε.

Η υφυπουργός παιδείας, κυρία Ζέττα Μακρή, παρενέβη στην εκπομπή, σχολιάζοντας την καταγγελία της κυρίας Ξένιας. «Ήδη από το 2017 ισχύει αυτό», ανέφερε. «Νομικά το να νομοθετήσουμε εκ των υστέρων ή να τροποποιήσουμε το νόμο για μία μόνο περίπτωση δεν γίνεται…», πρόσθεσε.

«Από το 2013 – 2017 υπήρχε αυτό το περιθώριο για επαναληπτικές εξετάσεις, αλλά άλλαξε, γιατί γινόταν κατάχρηση. Το υπουργείο έλαβε υπόψιν του και την πανδημία. Ως όφειλε, πήρε όλα τα μέτρα για την διεξαγωγή των πανελλαδικών και στο νόμο, όπως ήταν προστέθηκε και η περίπτωση της πανδημίας, οι προϋποθέσεις είναι γνωστές και δεν μπορούν να τροποποιηθούν. Κατανοούμε την μαθήτρια, αλλά ο νόμος δεν μπορεί να αλλάξει.», σημείωσε.

πληροφορίες mega/ photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί