Μαρουσάκης: Μέχρι τότε θα έχει βροχές

Με άστατο καιρό θα κυλήσει η εβδομάδα, παρά την σταδιακή υποχώρηση των έντονων φαινομένων από σήμερα το απόγευμα (28/9). Σύμφωνα μάλιστα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, έως την προσεχή Κυριακή οι βροχές θα επιμείνουν, με τη βελτίωση να έρχεται από την άλλη Δευτέρα.

Μιλώντας για την κακοκαιρία Elias σημείωσε: «Πιστεύω πως το φαινόμενο αυτό είχε μεγαλύτερη ένταση από τον Daniel, αλλά μικρότερη διάρκεια. Αν έμενε περισσότερο χρονικό διάστημα ο πυρήνας καταιγίδων -που πέρασε από τη Β. Εύβοια και κατέληξε στην περιοχή της Μαγνησίας και στη συνέχεια κινήθηκε μέχρι την κεντρική Στερεά- τότε θα μιλούσαμε για μεγαλύτερο όγκο νερού. Είναι ένα φαινόμενο που δεν το παρατηρούμε πολύ συχνά».

Επίσης, ο κ. Μαρουσάκης σημειώνει πως ένα τέτοιο φαινόμενο θα το συναντούσαμε τον Νοέμβριο, που είναι και ο πιο επικίνδυνος μήνας για ισχυρά φαινόμενα.

Μέχρι και αργά το μεσημέρι έως και το απόγευμα τα έντονα φαινόμενα θα επιμείνουν σε Βόλο και Εύβοια, οπότε χρειάζεται προσοχή. Στην Αττική ίσως εκδηλωθούν πρόσκαιρες καταιγίδες μέχρι και το απόγευμα, όπως και στη Θεσσαλονίκη.

Μέχρι και την Κυριακή ο καιρός θα παραμείνει άστατος, με τις βροχές να μετατοπίζονται ανατολικά και νότια, δηλαδή προς την ακτογραμμή της Πελοποννήσου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα. Ενώ προς το απόγευμα θα βρέχει και κατά μήκος του ηπειρωτικού κορμού από βορρά προς νότα.

Οι συνθήκες θα είναι καλύτερες από Δευτέρα, σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη.

ΠΗΓΗ: OPEN/iefimerida/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί