Μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Δύο χωριά εκκενώθηκαν – ΒΙΝΤΕΟ

Η φωτιά ξεκίνησε από έναν βοσκό.

Τιτάνια«μάχη» με τον χρόνο και τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις στην Κεφαλονιά.

Η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στον Ελειό Κεφαλονιάς συνεχίζει να καίει, ενώ εισέβαλε στο Καπανδρίτι, το οποίο νωρίτερα εκκενώθηκε, απειλώντας σπίτια.

Η φωτιά πλέον έχει δύο μέτωπα ένα στο Καπανδρίτι και ένα στην Αγία Ειρήνη, η οποία εκκενώθηκε επίσης, ενώ οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσβεση και τον περιορισμό της.

Σύμφωνα μάλιστα με το inkefalonia.gr, η κατάσταση στο Καπανδρίτι αξιολογείται ως σοβαρότερη, καθώς η φωτιά έφθασε στον οικισμό και απειλούνται πλέον σπίτια.

Από την άλλη, στην Αγία Ειρήνη δεν υπάρχει ρεύμα, ενώ η επικοινωνία γίνεται με δυσκολία.

Υπενθυμίζεται ότι ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύθηκαν λόγω της αυξημένης επικινδυνότητας, αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους η οργανωμένη απομάκρυνση όλου του πληθυσμού που βρίσκεται στη περιοχή Καπανδρίτι.

Όπως αναφέρει στην απόφασή του ο δήμαρχος Αργοστολίου, Θεόφιλος Μιχαλάτος, η απομάκρυνση του πληθυσμού έγινε «για λόγους προστασίας της ζωής και της υγείας των ατόμων που βρίσκονται στην περιοχή».
Μιλώντας επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, χαρακτήρισε επίσης«”επικίνδυνη την πυρκαγιά στο Καπανδρίτι λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στο σημείο αλλά και της υψηλής θερμοκρασίας», ενώ για την εκκένωση του χωριού δήλωσε ότι «έγινε κατόπιν εισήγησης του Διοικητή της Πυροσβεστικής υπηρεσίας».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί