Μαίνεται η μάχη με τις φλόγες στη Δαδιά -Ξέσπασαν 89 πυρκαγιές σε 48 ώρες

Για έκτη ημέρα μαίνεται η μάχη με τη φωτιά που ξέσπασε στη Δαδιά.

Την ώρα που η Πυροσβεστική επιχειρεί τόσο στη Μάνδρα όσο και στο Χαϊδάρι, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην έκτακτη ενημέρωση για τα μέτωπα, υποστήριξε ότι οι Αρχές ήρθαν αντιμέτωπες με 89 πυρκαγιές το τελευταίο 48ωρο.

Όπως εξήγησε, το πιο δύσκολο συμβάν εξακολουθεί να είναι η φωτιά στη Δαδιά, λόγω της πυκνής δασικής ύλης και των διαρκών εναλλαγών στον άνεμο.

Ο κ. Αρτοποιός είπε ότι η επιχείρηση της Πυροσβεστικής επικεντρώνεται στο ενεργό νοτιοδυτικό μέτωπο, καθώς στα υπόλοιπα σημεία οι εστίες έχουν ελεγχθεί. Ο άνεμος που πνέει ωστόσο με βορειοανατολική κατεύθυνση, όπως τόνισε, προκάλεσε τη μερική εξάπλωση του μετώπου στα νοτιοδυτικά προς το πυροφυλάκιο της Λευκίμμης.

Η μάχη των πυροσβεστών δίνεται πλέον στον ασφαλοστρωμένο δρόμο που οδηγεί στις κεραίες της ΕΡΤ.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής σημείωσε πάντως ότι «απετράπη η πιθανότητα μετάδοσης της πυρκαγιάς στην Α1 ζώνη, όπου μεταξύ άλλων βρίσκεται η αποικία και οι φωλιές του μαυρόγυπα».

Στην περιοχή, όπως είπε, επιχειρούν 320 πυροσβέστες, 13 ομάδες πεζοπόρων, 75 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού πέντε αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα. Ταυτόχρονα, ανοίγονται αντιπυρικές ζώνες και λωρίδες με χωματουργικά βαρέως τύπου, ώστε να έχουν καλύτερη πρόσβαση οι δασοκομάντος.

iefimerida/ intime

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί