Μ. Βαρβιτσιώτης: Επιστρέφουν σήμερα οι πρώτοι Έλληνες από το Λονδίνο

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι αρκετοί αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία επαναπατρισμού, ωστόσο επειδή αυτό θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα. Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, θα δίνεται προτεραιότητα στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας. […]

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή είναι αρκετοί αυτοί που έχουν εκφράσει την επιθυμία επαναπατρισμού, ωστόσο επειδή αυτό θα πρέπει να γίνει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες είναι δύσκολο να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματα.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρβιτσιώτη, θα δίνεται προτεραιότητα στα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας.

Για το λόγο αυτό, το βράδυ της Παρασκευής έχει προγραμματιστεί η επιστροφή των πρώτων 30 Ελλήνων από τη Βρετανία. Πρόκειται για μέλη του γκρουπ που βρισκόταν εγκλωβισμένο στο αεροδρόμιο του Λονδίνου τις προηγούμενες μέρες.

Παράλληλα, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση εξετάζει τα ενδεχόμενα που έχουν δημιουργηθεί για όλους τους Έλληνες που βρίσκονται σε διάφορες χώρες του κόσμου, μελετώντας όλες τις λύσεις.

Ωστόσο σημείωσε πως αυτοί που έχουν μόνιμη διαμονή σε χώρες του εξωτερικού δεν προκύπτουν συνθήκες άμεσου επαναπατρισμού, με έξοδα της ελληνικής κυβέρνησης. Αυτοί θα πρέπει να βρουν τρόπο να επιστρέψουν ατομικά.

ΠΗΓΗ: MEGA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί