«Από τη στιγμή που υπάρχει ένα πλεόνασμα σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Eurostat και της ΕΛΣΤΑΤ αυτό θα πρέπει να πηγαίνει στον κόσμο. Αυτό είναι μια πάγια δέσμευση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού και δεν είναι κάτι που μεταβάλλεται ανάλογα με τις δημοσκοπήσεις».
«Οι δημοσκοπήσεις είναι ένα εργαλείο που χρησιμοποιούμε πάντα ως κυβέρνηση και ποτέ δεν λέμε ότι δεν τους δίνουμε σημασία. Είναι όμως τελείως διαφορετικό το να δίνεις πράγματα όταν δεν τα έχεις και τελείως διαφορετικό να δίνεις πράγματα όταν θες να είσαι σοβαρός. Αυτό θέλουμε να κάνουμε ως κυβέρνηση. Όταν υπάρχουν χρήματα, αυτά θα πηγαίνουν στον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Θα υπάρξουν και ανακοινώσεις στη ΔΕΘ».
Στη συνέχεια η κ. Συρεγγέλα σημείωσε: «Αυτό είναι κάτι που έπρεπε να κάνει το οικονομικό επιτελείο μαζί με τον πρωθυπουργό όταν είδαν ότι υπάρχει ένα πλεόνασμα και θεώρησαν σωστό αυτό να δοθεί στον κόσμο μόνιμα και όχι ως χαρτζιλίκι και όχι σαν κάτι δίνουμε φέτος και όχι του χρόνου. Αυτό είναι το πιο σημαντικό».
«Κανένας πολιτικός δεν θέλει να μη δοθεί 13η και 14η σύνταξη. Θα πρέπει όμως να βρούμε και το ποσό που είναι περίπου 8 δισ. Αυτά τα χρήματα πρέπει από κάπου να βρεθούν για να δοθούν. Από που σκοπεύει να τα βρει η αντιπολίτευση;» επισήμανε η κ. Συρεγγέλα.
Διευκρίνισε μάλιστα ότι «Το Ταμείο Ανάκαμψης δεν είναι μόνο για τους μεγαλοεπιχειρηματίες όπως λέει η αντιπολίτευση».
Τέλος η κ. Συρεγγέλα αναφέρθηκε και στην επέτειο προσφυγής της Ελλάδας στα μνημόνια, λέγοντας πως «Πέρασαν 15 χρόνια από το Διάγγελμα στο Καστελόριζο και τα μνημόνια. Ήταν μία πολύ δύσκολη και επίπονη εποχή για όλες τις γενιές και για μας που ξεκινούσαμε την οικογένειά μας αλλά και για τους συνταξιούχους και για αυτούς που έχασαν την δουλειά τους. Θα πρέπει να είμαστε πλέον σοβαροί σε αυτά που λέμε, να μην λαϊκίζουμε και να μην τάζουμε τα πάντα, όπως κάνουν τα δύο κόμματα της αντιπολίτευσης, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ».
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φορτηγό πλοίο διέσχισε το Στενό του Ορμούζ με σήμα πλοήγησης «γαλλικής ιδιοκτησίας»
- Η νέα ψηφιακή εποχή στα ελληνικά σχολεία – Τι αποφασίστηκε
- Δάσκαλος μετατρέπει τον στατικό ηλεκτρισμό σε ένα αξέχαστο μάθημα! vid
- H Μέριλ Στριπ θα πρωταγωνιστήσει σε αυτή τη νέα σειρά του Netflix
- Έφθασαν στη Βουλή οι δύο δικογραφίες για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Ζητείται η άρση ασυλίας 11 βουλευτών
- Η εξωπραγματική πάθηση που ταλαιπωρεί έφηβη στον Καναδά – Κι όμως, υπάρχει
- Μέχρι και τη Μεγάλη Τετάρτη η καταβολή του δώρου Πάσχα στον ιδιωτικό τομέα
- Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ σε κόμματα της αντιπολίτευσης: «Ελάτε σε κοινή πρόταση μομφής»
- «Φαινόμενα κρίσης» στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ βλέπει η Ρωσία
- Ο ΥΠΑΜ των ΗΠΑ απέπεμψε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ και δύο ακόμη Στρατηγούς









