ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην Ημερίδα που διοργάνωσε ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Δυτικής Αθήνας (ΑΣΔΑ), με θέμα «Μαζί σχεδιάζουμε το Νέο Συγκοινωνιακό Χάρτη της Αττικής», στον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού.
Όπως τόνισε ο κ. Χρυσοχοΐδης, οι 130 αστυνομικοί τοποθετούνται στο πλαίσιο του προγράμματος που σχεδιάστηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και θα βρίσκονται μέσα σε λεωφορεία και τρένα του προαστιακού, από την ώρα που θα ξεκινούν τα δρομολόγια, μέχρι την ώρα που θα ολοκληρώνονται, τα μεσάνυχτα. Οι αστυνομικοί θα αστυνομεύουν τις διαδρομές ένστολοι ή με πολιτικά ρούχα, με σκοπό, αφενός μεν, οι επιβάτες να αισθάνονται ασφαλείς, αφετέρου, να αντιμετωπιστεί η παραβατικότητα, που παρατηρείται και «δημιουργεί πολλά παράπονα, καταγγελίες και τελικώς όχληση για τις συγκοινωνίες».
Παράλληλα όμως ο υπουργός κάλεσε τον ΟΑΣΑ να “τρέξει” τις διαδικασίες για την πρόσληψη των Ειδικών Φρουρών που θα έχουν ως αποκλειστικό αντικείμενο τη φρούρηση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ώστε οι αστυνομικοί που θα διατεθούν εκτάκτως στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος να επανέλθουν στα καθήκοντά τους.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης, ο οποίος τόνισε ότι και ως βουλευτής του Δυτικού Τομέα είναι παρών σε κάθε προσπάθεια για την αντιμετώπιση των αναγκών της περιοχής, επισήμανε τις ιδιαιτερότητες που έχει η Δυτική Αθήνα και η Δυτική Αττική, γενικότερα, που καθιστούν αναγκαία την παρουσία των αστυνομικών στις συγκοινωνίες, ώστε να είναι αφενός οι συγκοινωνίες ασφαλείς και αφετέρου να καταπολεμηθεί η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα.
Η ημερίδα συνδιοργανώθηκε από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, τον ΟΑΣΑ, το Growthfund (Υπερταμείο), το Εθνικό Επενδυτικό Ταμείο, τον ΑΣΔΑ και τον Δήμο Αγίων Αναργύρων-Καματερού, και αφορά στον εκσυγχρονισμό του συγκοινωνιακού χάρτη της Αττικής, με έμφαση στις ανάγκες του Δυτικού Τομέα Αθηνών.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Να φυλάξει τα νώτα της Ρωσίας στην Ασία επιχειρεί ο Πούτιν
- Αγωνία για τους αγωγούς Turkish Stream και Blue Stream – Αγχώνεται η Άγκυρα
- Ισραηλινές Ε.Δ.: Βερολίνο, Παρίσι και Ρώμη είναι εντός εμβέλειας των ιρανικών πυραύλων
- Σύλληψη πασίγνωστου γκαλερίστα: Τι λέει η ΕΛΑΣ για τις κατασχέσεις έργων τέχνης
- Τραμπ για πρώην διευθυντή του FBI: «Χαίρομαι που πέθανες»
- Ο αμερικανικός στρατός λέει ότι έχει “μειώσει” την ιρανική απειλή στο Στενό του Ορμούζ
- Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησαν τις απολυμάνσεις στο λιμάνι για την αποτροπή μετάδοσης του αφθώδη πυρετού
- Φτιάξτε τέλειο αυγό ποσέ με μια κατσαρόλα! Το viral βίντεο του TikTok
- «Βρέχει» ιρανικούς πυραύλους στο Ισραήλ – Χτυπήθηκε πόλη με πυρηνικές εγκαταστάσεις – Vid
- Για όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία δεν μιλάει κανένα δυτικό ΜΜΕ – Vid









