Λύματα ξεχύθηκαν και ‘βούλιαξαν’ τη Μύκονο (vid)

Σε κάποια σπίτια πληροφορίες αναφέρουν ότι τα βρώμικα νερά έφτασαν μέχρι τους πάγκους των σπιτιών.

Αγανακτισμένοι είναι οι κάτοικοι της Μυκόνου, καθώς ο αγωγός που έσκασε γέμισε με ακαθαρσίες τα σπίτια και τις παραλίες του κοσμοπολίτικου νησιού, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Μυκόνου το πρόβλημα προέκυψε από ατύχημα κατά την διάρκεια εργασιών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν προβλήματα στα σπίτια, να μπούνε μέσα στις πισίνες και τα σπίτια όλες αυτές οι ακαθαρσίες και στη συνέχεια να καταλήξουν και στη θάλασσα.

«Την ώρα που γινόταν οι εργασίες έφυγε μια πέτρα, και δεν λέμε πέτρα μικρή, και έπεσε πάνω στον αγωγό τον έσπασε και έγινε αυτό το πρόβλημα», δήλωσε ο- Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α. Μυκόνου Φρατζέσκος Βιγλιάρης .

«Το δίκτυο των αγωγών είναι πάρα πολλών χρόνων και οπωσδήποτε χρειάζεται αλλαγή. Δεν μπορούμε να πούμε ότι βαδίζουμε έτσι στις επόμενες χρονιές. Για αυτό τον λόγο σαν δημοτική αρχή με μπροστά τον δήμαρχο να προσπαθεί να προωθήσει τις μελέτες που έχουμε κάνει και είναι να ενταχθούν το πρόγραμμα Τρίτσης και είναι ύψους 12,5 εκατομμυρίων ευρώ», συμπλήρωσε.

Συνεργεία έσπευσαν να κάνουν απαντλήσεις των όμβριων υδάτων ενώ πληροφορίες θέλουν να υπάρχουν σπίτια που τα νερά των αποχετεύσεων έφτασαν μέχρι και τους πάγκους της κουζίνας, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.

Είναι η δεύτερη φορά που βλέπουμε τέτοιες εικόνες στο νησί καθώς, αν και ατύχημα, το τελευταίο περιστατικό φέρνει την επιφάνεια την αδυναμία του νησιού να ανταπεξέλθει στον πληθυσμό των τουριστών που επισκέπτονται το νησί σε συνδυασμό με την υπερβολική δόμηση.

πληροφορίες mega/ photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί